Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Domowe nalewki i likiery
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Odkryj sztukę tworzenia domowych nalewek i likierów dzięki książce "Domowe nalewki i likiery" autorstwa Andrzeja Arcimowicza i Józefa Bareckiego. Likiery, dzięki swojej nazwie pochodzącej od łacińskiego "liquefacere", co oznacza rozpuszczać lub mieszać, to wyśmienite połączenie alkoholowego aromatu z różnorodnymi dodatkami, takimi jak mleko, śmietana czy owoce. Można je również wzbogacić odrobiną napojów alkoholowych, jak whisky czy koniak. Stanowią nieodzowny element wielu drinków i cieszą się szczególną popularnością wśród kobiet, głównie ze względu na niską zawartość alkoholu.
Nalewki zaś to alkoholowe esencje uzyskiwane z ziół, kwiatów, owoców albo korzeni, mające unikalne miejsce w polskiej tradycji kulinarnej. Powstają poprzez macerację, czyli proces zalewania wybranych składników alkoholem o stężeniu od ok. 35 do 96%. Niekiedy maceraty wzbogacane są winem, koniakiem czy ginem. Serwowane w małych kieliszkach, zwłaszcza półwytrawne i półsłodkie, doskonale komponują się z mięsami, a ich smak wzbogacają także właściwości lecznicze.
Wykorzystując sprawdzone przepisy z tej książki, z łatwością wzbogacisz swoją kolekcję alkoholi o wyborne domowe trunki, które będą doskonałym dodatkiem do spotkań z bliskimi.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Odkryj sztukę tworzenia domowych nalewek i likierów dzięki książce "Domowe nalewki i likiery" autorstwa Andrzeja Arcimowicza i Józefa Bareckiego. Likiery, dzięki swojej nazwie pochodzącej od łacińskiego "liquefacere", co oznacza rozpuszczać lub mieszać, to wyśmienite połączenie alkoholowego aromatu z różnorodnymi dodatkami, takimi jak mleko, śmietana czy owoce. Można je również wzbogacić odrobiną napojów alkoholowych, jak whisky czy koniak. Stanowią nieodzowny element wielu drinków i cieszą się szczególną popularnością wśród kobiet, głównie ze względu na niską zawartość alkoholu.
Nalewki zaś to alkoholowe esencje uzyskiwane z ziół, kwiatów, owoców albo korzeni, mające unikalne miejsce w polskiej tradycji kulinarnej. Powstają poprzez macerację, czyli proces zalewania wybranych składników alkoholem o stężeniu od ok. 35 do 96%. Niekiedy maceraty wzbogacane są winem, koniakiem czy ginem. Serwowane w małych kieliszkach, zwłaszcza półwytrawne i półsłodkie, doskonale komponują się z mięsami, a ich smak wzbogacają także właściwości lecznicze.
Wykorzystując sprawdzone przepisy z tej książki, z łatwością wzbogacisz swoją kolekcję alkoholi o wyborne domowe trunki, które będą doskonałym dodatkiem do spotkań z bliskimi.
