Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
DIETA DASH - w teorii i zastosowaniu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W 2024 roku ukazało się nowe, kolorowe wydanie książki o diecie DASH w miękkiej oprawie, liczące 204 strony. To wydanie szczegółowo opisuje, na czym polega ta dieta, jakie produkty są zalecane, oraz w jakich ilościach i proporcjach powinny być spożywane. Autorzy prezentują dowody naukowe potwierdzające korzystny wpływ diety DASH na zdrowie, zwłaszcza w kontekście obniżania ciśnienia tętniczego. Książka jest również cennym źródłem informacji na temat roli tej diety w obniżaniu poziomu cholesterolu oraz w profilaktyce i terapii cukrzycy typu 2 i chorób sercowo-naczyniowych.
We wstępie umieszczono recenzję prof. dr. hab. n. med. Leszka Czupryniaka oraz przedmowę do trzeciego wydania. Znajdziemy tu także 64 przepisy kulinarne, które można łatwo wdrożyć w codziennym jadłospisie, zgodne z zasadami diety DASH. Dla każdego przepisu podano wartości kaloryczne i zawartość kluczowych składników odżywczych, takich jak wapń, potas, magnez, błonnik i sól.
Dieta DASH została opracowana na podstawie długoletnich badań i jest rekomendowana przez międzynarodowe towarzystwa naukowe. Można ją znaleźć na czołowych miejscach w rankingach najzdrowszych diet na świecie w 2023 roku. Książka dogłębnie analizuje jej efektywność w redukcji "złego" cholesterolu LDL oraz w zmniejszeniu ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego, zgodnie z analizami Funga i innych badaczy. Wprowadza także modyfikacje diety dla osób z cukrzycą.
Dzięki podjęciu zasad diety DASH, możemy nie tylko poprawić ciśnienie tętnicze krwi, ale również przedłużyć życie i zredukować ryzyko śmiertelności z powodu chorób sercowo-naczyniowych i nowotworów, co wynika z badań Reed'a i współpracowników. Ta książka jest praktycznym przewodnikiem dla każdego, kto chce wprowadzić zdrowsze nawyki żywieniowe na co dzień.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W 2024 roku ukazało się nowe, kolorowe wydanie książki o diecie DASH w miękkiej oprawie, liczące 204 strony. To wydanie szczegółowo opisuje, na czym polega ta dieta, jakie produkty są zalecane, oraz w jakich ilościach i proporcjach powinny być spożywane. Autorzy prezentują dowody naukowe potwierdzające korzystny wpływ diety DASH na zdrowie, zwłaszcza w kontekście obniżania ciśnienia tętniczego. Książka jest również cennym źródłem informacji na temat roli tej diety w obniżaniu poziomu cholesterolu oraz w profilaktyce i terapii cukrzycy typu 2 i chorób sercowo-naczyniowych.
We wstępie umieszczono recenzję prof. dr. hab. n. med. Leszka Czupryniaka oraz przedmowę do trzeciego wydania. Znajdziemy tu także 64 przepisy kulinarne, które można łatwo wdrożyć w codziennym jadłospisie, zgodne z zasadami diety DASH. Dla każdego przepisu podano wartości kaloryczne i zawartość kluczowych składników odżywczych, takich jak wapń, potas, magnez, błonnik i sól.
Dieta DASH została opracowana na podstawie długoletnich badań i jest rekomendowana przez międzynarodowe towarzystwa naukowe. Można ją znaleźć na czołowych miejscach w rankingach najzdrowszych diet na świecie w 2023 roku. Książka dogłębnie analizuje jej efektywność w redukcji "złego" cholesterolu LDL oraz w zmniejszeniu ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego, zgodnie z analizami Funga i innych badaczy. Wprowadza także modyfikacje diety dla osób z cukrzycą.
Dzięki podjęciu zasad diety DASH, możemy nie tylko poprawić ciśnienie tętnicze krwi, ale również przedłużyć życie i zredukować ryzyko śmiertelności z powodu chorób sercowo-naczyniowych i nowotworów, co wynika z badań Reed'a i współpracowników. Ta książka jest praktycznym przewodnikiem dla każdego, kto chce wprowadzić zdrowsze nawyki żywieniowe na co dzień.
