Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dieta bez mleka i glutenu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jeżeli zmagasz się z trądzikiem, uporczywą nadwagą, bólami głowy, nawracającymi infekcjami zatok, reumatyzmem, problemami skórnymi, astmą czy chronicznym zmęczeniem, to warto zastanowić się nad wpływem diety na te dolegliwości. Możliwe, że twój układ odpornościowy postrzega niektóre składniki odżywcze jako zagrożenie, co prowadzi do różnych reakcji alergicznych. U wielu osób testy alergiczne wykazują nietolerancję na mleko, jaja czy gluten (lub pszenicę).
W tej książce znajdziesz cenne wskazówki dotyczące diety eliminacyjnej, w tym produktów, które warto omijać przy nietolerancji mleka i glutenu. Dowiesz się, jak kluczową rolę w naszym zdrowiu odgrywają bakterie jelitowe oraz jakie są alternatywne źródła wapnia dla osób nieprzyswajających mleka. Poznasz również zasady odżywiania, które pomogą ci zachować młodość, energię i dobre samopoczucie na długie lata. Ponadto książka zawiera przepisy na smaczne potrawy bez mleka i glutenu.
Autorką jest mgr Barbara Kuligowska-Dudek, absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy i specjalista w dziedzinie terapii dietą. Jako autorka licznych książek i artykułów prasowych, Barbara Kuligowska-Dudek podkreśla znaczenie profilaktyki żywieniowej jako fundamentu w zapobieganiu chorobom i utrzymaniu zdrowia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jeżeli zmagasz się z trądzikiem, uporczywą nadwagą, bólami głowy, nawracającymi infekcjami zatok, reumatyzmem, problemami skórnymi, astmą czy chronicznym zmęczeniem, to warto zastanowić się nad wpływem diety na te dolegliwości. Możliwe, że twój układ odpornościowy postrzega niektóre składniki odżywcze jako zagrożenie, co prowadzi do różnych reakcji alergicznych. U wielu osób testy alergiczne wykazują nietolerancję na mleko, jaja czy gluten (lub pszenicę).
W tej książce znajdziesz cenne wskazówki dotyczące diety eliminacyjnej, w tym produktów, które warto omijać przy nietolerancji mleka i glutenu. Dowiesz się, jak kluczową rolę w naszym zdrowiu odgrywają bakterie jelitowe oraz jakie są alternatywne źródła wapnia dla osób nieprzyswajających mleka. Poznasz również zasady odżywiania, które pomogą ci zachować młodość, energię i dobre samopoczucie na długie lata. Ponadto książka zawiera przepisy na smaczne potrawy bez mleka i glutenu.
Autorką jest mgr Barbara Kuligowska-Dudek, absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, doradca żywieniowy i specjalista w dziedzinie terapii dietą. Jako autorka licznych książek i artykułów prasowych, Barbara Kuligowska-Dudek podkreśla znaczenie profilaktyki żywieniowej jako fundamentu w zapobieganiu chorobom i utrzymaniu zdrowia.
