Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W obecnych czasach wiele osób zmaga się z problemami takimi jak wzdęcia, zgaga, uczucie pełności w żołądku czy jelitach, alergie pokarmowe, otyłość i inne dolegliwości związane z układem pokarmowym. Niestety, niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że kluczową przyczyną tych dolegliwości może być niewłaściwe łączenie różnych typów jedzenia. Odżywianie jest ściśle związane z tradycją i nawykami. Zwykle łączymy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, czy sięgamy po słodki deser i owoce zaraz po głównym posiłku. Nawet wśród dietetyków, którzy kładą nacisk na zdrowe żywienie, rzadko uwzględnia się zasady odpowiedniego komponowania posiłków. Polega ono na spożywaniu podczas jednego posiłku jedynie produktów, które wzajemnie się uzupełniają. Mit, że prowadzi to do ograniczenia wyboru, został już obalony. Istotą jest dokonanie przemyślanych wyborów, które zgodne są z naturalnymi procesami trawienia w ludzkim organizmie. Choć na początku może się to wydawać trudne do wdrożenia, zaznajomienie się z ideą właściwego łączenia produktów staje się intuicyjne i łatwe do zastosowania w praktyce. Zasady tego podejścia są niezwykle proste, co sprawia, że zdrowe i zrównoważone odżywianie przestaje być wyzwaniem.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W obecnych czasach wiele osób zmaga się z problemami takimi jak wzdęcia, zgaga, uczucie pełności w żołądku czy jelitach, alergie pokarmowe, otyłość i inne dolegliwości związane z układem pokarmowym. Niestety, niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że kluczową przyczyną tych dolegliwości może być niewłaściwe łączenie różnych typów jedzenia. Odżywianie jest ściśle związane z tradycją i nawykami. Zwykle łączymy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, czy sięgamy po słodki deser i owoce zaraz po głównym posiłku. Nawet wśród dietetyków, którzy kładą nacisk na zdrowe żywienie, rzadko uwzględnia się zasady odpowiedniego komponowania posiłków. Polega ono na spożywaniu podczas jednego posiłku jedynie produktów, które wzajemnie się uzupełniają. Mit, że prowadzi to do ograniczenia wyboru, został już obalony. Istotą jest dokonanie przemyślanych wyborów, które zgodne są z naturalnymi procesami trawienia w ludzkim organizmie. Choć na początku może się to wydawać trudne do wdrożenia, zaznajomienie się z ideą właściwego łączenia produktów staje się intuicyjne i łatwe do zastosowania w praktyce. Zasady tego podejścia są niezwykle proste, co sprawia, że zdrowe i zrównoważone odżywianie przestaje być wyzwaniem.
