Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Choroba nowotworowa. Dieta i jadłospisy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Żywienie w przypadku choroby nowotworowej stanowi istotne wyzwanie zarówno dla samego Pacjenta, jak i jego bliskich. Jakie kroki należy podjąć, aby opracować odpowiednią dietę podczas walki z nowotworem? Jakie znaczenie w planowaniu posiłków ma umiejscowienie guza? Co zrobić, aby poprawić siłę i witalność osoby chorej na raka? Jak skutecznie zwiększyć wartość kaloryczną posiłków oraz jak radzić sobie z niepożądanymi skutkami leczenia? Wszystkie te zagadnienia zostały wyczerpująco omówione w naszej publikacji. Bazujemy na naukowo potwierdzonych informacjach i praktycznym doświadczeniu, unikając niepewnych porad, które często krążą w sieci czy na szpitalnych korytarzach. Przedstawiliśmy nie tylko ogólne rekomendacje dietetyczne dla osób z chorobami onkologicznymi, ale także, tam gdzie to możliwe, szczegółowe wskazówki dotyczące konkretnych rodzajów nowotworów. Warto jednak zauważyć, że nie istnieje uniwersalny jadłospis odpowiedni dla każdego Pacjenta. Każdy przypadek to osobna historia, wymagająca indywidualnego podejścia. Opracowany przez profesjonalnego dietetyka czterotygodniowy plan żywieniowy przedstawia krok po kroku sposób przygotowania zdrowych i apetycznych dań, co znacznie ułatwi codzienne gotowanie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Żywienie w przypadku choroby nowotworowej stanowi istotne wyzwanie zarówno dla samego Pacjenta, jak i jego bliskich. Jakie kroki należy podjąć, aby opracować odpowiednią dietę podczas walki z nowotworem? Jakie znaczenie w planowaniu posiłków ma umiejscowienie guza? Co zrobić, aby poprawić siłę i witalność osoby chorej na raka? Jak skutecznie zwiększyć wartość kaloryczną posiłków oraz jak radzić sobie z niepożądanymi skutkami leczenia? Wszystkie te zagadnienia zostały wyczerpująco omówione w naszej publikacji. Bazujemy na naukowo potwierdzonych informacjach i praktycznym doświadczeniu, unikając niepewnych porad, które często krążą w sieci czy na szpitalnych korytarzach. Przedstawiliśmy nie tylko ogólne rekomendacje dietetyczne dla osób z chorobami onkologicznymi, ale także, tam gdzie to możliwe, szczegółowe wskazówki dotyczące konkretnych rodzajów nowotworów. Warto jednak zauważyć, że nie istnieje uniwersalny jadłospis odpowiedni dla każdego Pacjenta. Każdy przypadek to osobna historia, wymagająca indywidualnego podejścia. Opracowany przez profesjonalnego dietetyka czterotygodniowy plan żywieniowy przedstawia krok po kroku sposób przygotowania zdrowych i apetycznych dań, co znacznie ułatwi codzienne gotowanie.
