Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury na zakwasie i drożdżach
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Domowy chleb, ciepły i aromatyczny, nadaje naszym wnętrzom niepowtarzalny klimat i uczucie bliskości. To on przyciąga wszystkich do jednego stołu, tworząc atmosferę radości i spokoju. Dobre jedzenie to klucz do szczęścia domowników.
W dzisiejszych czasach trudno znaleźć taki chleb w sklepach czy nawet lokalnych piekarniach. Ta książka pomoże ci odkryć tajniki pieczenia chleba w domowej kuchni. Przejdziesz proces krok po kroku - od przygotowywania zakwasu, przez wyrabianie ciasta, po różnorodne metody pieczenia. W książce znajdziesz dokładne przepisy na chleby zarówno na zakwasie, jak i na drożdżach - jak np. orkiszowy chleb z prażonym sezamem, chleb z makiem i pomidorami, oraz pszenny chleb ze śliwką. Dodatkowo poznasz receptury na bułki, bagietki i domowe ciasta.
Wiele osób ma błędne przekonanie, że chleb na zakwasie jest ciężki i kwaśny. Dzięki tej książce odkryjesz, że może być on również lekki i miękki, z doskonałą konsystencją i chrupiącą skórką. Chwila, gdy wyciągniesz z pieca swój pierwszy, pięknie wyrośnięty bochenek i spróbujesz świeżej kromki z masłem, zostanie z tobą na długo.
Niech ta książka stanie się twoim przewodnikiem w podróży, która będzie trwać całe życie. Kiedy raz spróbujesz wypieku chleba na naturalnym zakwasie w domu, sklepowy już nigdy nie wyda ci się tak kuszący.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Domowy chleb, ciepły i aromatyczny, nadaje naszym wnętrzom niepowtarzalny klimat i uczucie bliskości. To on przyciąga wszystkich do jednego stołu, tworząc atmosferę radości i spokoju. Dobre jedzenie to klucz do szczęścia domowników.
W dzisiejszych czasach trudno znaleźć taki chleb w sklepach czy nawet lokalnych piekarniach. Ta książka pomoże ci odkryć tajniki pieczenia chleba w domowej kuchni. Przejdziesz proces krok po kroku - od przygotowywania zakwasu, przez wyrabianie ciasta, po różnorodne metody pieczenia. W książce znajdziesz dokładne przepisy na chleby zarówno na zakwasie, jak i na drożdżach - jak np. orkiszowy chleb z prażonym sezamem, chleb z makiem i pomidorami, oraz pszenny chleb ze śliwką. Dodatkowo poznasz receptury na bułki, bagietki i domowe ciasta.
Wiele osób ma błędne przekonanie, że chleb na zakwasie jest ciężki i kwaśny. Dzięki tej książce odkryjesz, że może być on również lekki i miękki, z doskonałą konsystencją i chrupiącą skórką. Chwila, gdy wyciągniesz z pieca swój pierwszy, pięknie wyrośnięty bochenek i spróbujesz świeżej kromki z masłem, zostanie z tobą na długo.
Niech ta książka stanie się twoim przewodnikiem w podróży, która będzie trwać całe życie. Kiedy raz spróbujesz wypieku chleba na naturalnym zakwasie w domu, sklepowy już nigdy nie wyda ci się tak kuszący.
