Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Celiakia – autodiagnoza i samodzielne leczenie. Najnowsze badania i najskuteczniejsze terapie na nietolerancję glutenu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czy doświadczasz takich objawów jak problemy żołądkowo-jelitowe, chroniczne zmęczenie, bóle głowy, bóle stawów, anemia lub uporczywe swędzenie skóry? Czy rozpoznano u Ciebie alergię pokarmową, która nie daje spokoju nawet po wizycie u kilku lekarzy, przepisanych lekach i próbach diet o ograniczonej skuteczności? Jeśli tak, być może cierpisz na celiakię, dziedziczną chorobę autoimmunologiczną, której przyczyną jest gluten — białko występujące w pszenicy, życie i jęczmieniu.
Gluten może wyrządzić wiele szkód, wpływając na błonę śluzową jelita cienkiego i zakłócając wchłanianie składników odżywczych, co stopniowo wywołuje problemy zdrowotne w całym organizmie. Ta choroba dotyka około 1% populacji, jednak aż 85% przypadków pozostaje niezdiagnozowanych. Powikłania mogą obejmować problemy takie jak niepłodność, schorzenia wątroby, depresję, choroby autoimmunologiczne jak cukrzyca typu 1 i schorzenia tarczycy, a nawet nowotwory.
Pomoc w zrozumieniu i zarządzaniu celiakią oferuje książka autorstwa dr. Petera H. R. Greena, dyrektora Centrum ds. Celiakii na Uniwersytecie Columbia, oraz Rory Jones, autorki osobiście doświadczającej tej choroby. Ten wyjątkowy przewodnik, pełen informacji na temat diagnostyki, leczenia i życia z celiakią, jest nieocenionym źródłem dla pacjentów i ich rodzin.
Czytając tę książkę, odkryjesz najnowsze badania dotyczące celiakii, nietolerancji glutenu i wrażliwości na gluten. Dowiesz się, jak radzić sobie z psychologicznymi aspektami przewlekłej choroby i dieta bezglutenowej, uzyskasz wskazówki dotyczące eliminacji objawów celiakii oraz listę bezpiecznych produktów i grup wsparcia, zarówno lokalnych, jak i międzynarodowych.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czy doświadczasz takich objawów jak problemy żołądkowo-jelitowe, chroniczne zmęczenie, bóle głowy, bóle stawów, anemia lub uporczywe swędzenie skóry? Czy rozpoznano u Ciebie alergię pokarmową, która nie daje spokoju nawet po wizycie u kilku lekarzy, przepisanych lekach i próbach diet o ograniczonej skuteczności? Jeśli tak, być może cierpisz na celiakię, dziedziczną chorobę autoimmunologiczną, której przyczyną jest gluten — białko występujące w pszenicy, życie i jęczmieniu.
Gluten może wyrządzić wiele szkód, wpływając na błonę śluzową jelita cienkiego i zakłócając wchłanianie składników odżywczych, co stopniowo wywołuje problemy zdrowotne w całym organizmie. Ta choroba dotyka około 1% populacji, jednak aż 85% przypadków pozostaje niezdiagnozowanych. Powikłania mogą obejmować problemy takie jak niepłodność, schorzenia wątroby, depresję, choroby autoimmunologiczne jak cukrzyca typu 1 i schorzenia tarczycy, a nawet nowotwory.
Pomoc w zrozumieniu i zarządzaniu celiakią oferuje książka autorstwa dr. Petera H. R. Greena, dyrektora Centrum ds. Celiakii na Uniwersytecie Columbia, oraz Rory Jones, autorki osobiście doświadczającej tej choroby. Ten wyjątkowy przewodnik, pełen informacji na temat diagnostyki, leczenia i życia z celiakią, jest nieocenionym źródłem dla pacjentów i ich rodzin.
Czytając tę książkę, odkryjesz najnowsze badania dotyczące celiakii, nietolerancji glutenu i wrażliwości na gluten. Dowiesz się, jak radzić sobie z psychologicznymi aspektami przewlekłej choroby i dieta bezglutenowej, uzyskasz wskazówki dotyczące eliminacji objawów celiakii oraz listę bezpiecznych produktów i grup wsparcia, zarówno lokalnych, jak i międzynarodowych.
