Książka - Ambasada śledzia

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Ambasada śledzia

Ambasada śledzia

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Książka o śledziach odkrywa fascynujący świat tej magicznej ryby, która odgrywała istotną rolę w polskiej kulturze. Śledź, niegdyś pokarm najuboższych, z czasem zyskał na popularności i stał się integralną częścią życia społecznego w czasach PRL-u. Obecnie, w świecie kulinarnych eksperymentów, zyskuje nową sławę jako luksusowy przysmak, który pojawia się na stołach w zupełnie nowej odsłonie.

Publikacja ta oferuje praktyczne wskazówki, jak wybrać najlepsze śledzie, a także przybliża wiele ciekawostek i anegdot związanych z tą rybą w kulturze. Czytelnicy mogą znaleźć około 50 przepisów podzielonych według sezonów, uwzględniając dostępność składników w określonych porach roku. Od zimowych klasyków na świąteczny stół, jak śledź piernikowy z salsą malinową, po jesienne wariacje z chutneyem dyniowym czy śledziem w kawie na ponure dni. Wiosna przynosi przepisy z pesto z pietruszki, a lato zaskakuje egzotycznym połączeniem z owocami, jak śledź w truskawkach czy mango.

Dodatkowy rozdział poświęcony jest wegetariańskim alternatywom, takim jak śledzie z cukinii czy boczniaków, idealnym na wegetariańską Wigilię. Autorzy książki, Marta Sawicka-Danielak i Filip Danielak, połączyli swoje różnorodne talenty, tworząc unikalne koncepty kulinarne. Ambasada Śledzia, którą założyli, z małego projektu stała się uznawanym miejscem na polskiej i międzynarodowej mapie gastronomicznej, zdobywając fanów na całym świecie, w tym znane osobistości jak Leszek Możdżer czy Olga Tokarczuk.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Książka o śledziach odkrywa fascynujący świat tej magicznej ryby, która odgrywała istotną rolę w polskiej kulturze. Śledź, niegdyś pokarm najuboższych, z czasem zyskał na popularności i stał się integralną częścią życia społecznego w czasach PRL-u. Obecnie, w świecie kulinarnych eksperymentów, zyskuje nową sławę jako luksusowy przysmak, który pojawia się na stołach w zupełnie nowej odsłonie.

Publikacja ta oferuje praktyczne wskazówki, jak wybrać najlepsze śledzie, a także przybliża wiele ciekawostek i anegdot związanych z tą rybą w kulturze. Czytelnicy mogą znaleźć około 50 przepisów podzielonych według sezonów, uwzględniając dostępność składników w określonych porach roku. Od zimowych klasyków na świąteczny stół, jak śledź piernikowy z salsą malinową, po jesienne wariacje z chutneyem dyniowym czy śledziem w kawie na ponure dni. Wiosna przynosi przepisy z pesto z pietruszki, a lato zaskakuje egzotycznym połączeniem z owocami, jak śledź w truskawkach czy mango.

Dodatkowy rozdział poświęcony jest wegetariańskim alternatywom, takim jak śledzie z cukinii czy boczniaków, idealnym na wegetariańską Wigilię. Autorzy książki, Marta Sawicka-Danielak i Filip Danielak, połączyli swoje różnorodne talenty, tworząc unikalne koncepty kulinarne. Ambasada Śledzia, którą założyli, z małego projektu stała się uznawanym miejscem na polskiej i międzynarodowej mapie gastronomicznej, zdobywając fanów na całym świecie, w tym znane osobistości jak Leszek Możdżer czy Olga Tokarczuk.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Twarda
Ilość stron: 240
Rok wydania: 2019
Rozmiar: 2 × 2 mm
ID: 9788381321310
Wydawnictwo:

Dane producenta:

Zwierciadło , Widok 8, 00-023 Warszawa, Polska ,[email protected] ,tel. +48 22 312 37 12

Inne książki: Marta Sawicka-Danielak

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info