Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
W obronie jedzenia. Manifest wszystkożerców
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W latach 2008-2009 książka ta stała się jednym z czołowych bestsellerów na Zachodzie, oferując krytyczne spojrzenie na współczesne nawyki żywieniowe, które dominują w oparciu o przetworzoną żywność sklepową. Autor podważa zasadność nazywania wielu produktów, takich jak chleb, płatki śniadaniowe czy przekąski, „jedzeniem”, a fast food poddaje jeszcze większej krytyce. W jego opinii, nauka zdrowego odżywiania, często kształtowana przez nieomylne założenia naukowców, zawiera liczne błędy i ograniczenia. Uwypukla obecną obsesję na punkcie zdrowej diety, zachęcając do powrotu do tradycyjnych nawyków żywieniowych naszych przodków. Twierdzi, że jako wszystkożercy, ludzie powinni korzystać z różnorodnych pokarmów, pod warunkiem, że są one prawdziwe, a nie stworzone przez przemysł spożywczy. Książka nie promuje konkretnego planu dietetycznego, lecz zachęca do naturalnego jedzenia, które jest zgodne z filozofią slow food - jedzenia dla przyjemności i w zgodzie z naturą. Autor, uznany amerykański dziennikarz, zdobył wiele nagród za swoje bestsellery dotyczące jedzenia i produkcji żywności, w tym książki takie jak „Omnivore's Dilemma”.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W latach 2008-2009 książka ta stała się jednym z czołowych bestsellerów na Zachodzie, oferując krytyczne spojrzenie na współczesne nawyki żywieniowe, które dominują w oparciu o przetworzoną żywność sklepową. Autor podważa zasadność nazywania wielu produktów, takich jak chleb, płatki śniadaniowe czy przekąski, „jedzeniem”, a fast food poddaje jeszcze większej krytyce. W jego opinii, nauka zdrowego odżywiania, często kształtowana przez nieomylne założenia naukowców, zawiera liczne błędy i ograniczenia. Uwypukla obecną obsesję na punkcie zdrowej diety, zachęcając do powrotu do tradycyjnych nawyków żywieniowych naszych przodków. Twierdzi, że jako wszystkożercy, ludzie powinni korzystać z różnorodnych pokarmów, pod warunkiem, że są one prawdziwe, a nie stworzone przez przemysł spożywczy. Książka nie promuje konkretnego planu dietetycznego, lecz zachęca do naturalnego jedzenia, które jest zgodne z filozofią slow food - jedzenia dla przyjemności i w zgodzie z naturą. Autor, uznany amerykański dziennikarz, zdobył wiele nagród za swoje bestsellery dotyczące jedzenia i produkcji żywności, w tym książki takie jak „Omnivore's Dilemma”.
