Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Umami. Jak smakuje Japonia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Tomasz Cegielski, który od wielu lat mieszka w Tokio, zabiera nas w fascynującą kulinarną podróż po Japonii, pełną wyjątkowych smaków i aromatów! Odkrywa przed nami sekrety japońskiej kuchni, prezentując zarówno niedrogie bary serwujące rāmen, jak i eleganckie restauracje z autentycznym sushi. Porusza się po wąskich uliczkach, gdzie obok świecących szyldów i lampionów miejscowi cenią sobie posiłki. Odwiedza yakiniku-ya, gdzie każdy może własnoręcznie przyrządzić na grillu tradycyjną japońską wołowinę wagyū i inne przysmaki. A to dopiero początek tej przygody! Z książki dowiesz się również: ·Czy wołowina Kōbe rzeczywiście jest najlepszym czerwonym mięsem w Japonii? ·Jak się poruszać w menu, co zamówić i ile to kosztuje? ·Która potrawa może okazać się bardziej niebezpieczna niż fugu? ·Jakie są różnice między tempurą a furai? ·Gdzie znajdziemy najbardziej wykwintne sushi - czy to rzeczywiście muszą być najdroższe restauracje? ·Co warto zjeść w miastach takich jak Tokio, Osaka czy Sapporo? Cegielski pokazuje, że Japonia to prawdziwy raj dla smakoszy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Tomasz Cegielski, który od wielu lat mieszka w Tokio, zabiera nas w fascynującą kulinarną podróż po Japonii, pełną wyjątkowych smaków i aromatów! Odkrywa przed nami sekrety japońskiej kuchni, prezentując zarówno niedrogie bary serwujące rāmen, jak i eleganckie restauracje z autentycznym sushi. Porusza się po wąskich uliczkach, gdzie obok świecących szyldów i lampionów miejscowi cenią sobie posiłki. Odwiedza yakiniku-ya, gdzie każdy może własnoręcznie przyrządzić na grillu tradycyjną japońską wołowinę wagyū i inne przysmaki. A to dopiero początek tej przygody! Z książki dowiesz się również: ·Czy wołowina Kōbe rzeczywiście jest najlepszym czerwonym mięsem w Japonii? ·Jak się poruszać w menu, co zamówić i ile to kosztuje? ·Która potrawa może okazać się bardziej niebezpieczna niż fugu? ·Jakie są różnice między tempurą a furai? ·Gdzie znajdziemy najbardziej wykwintne sushi - czy to rzeczywiście muszą być najdroższe restauracje? ·Co warto zjeść w miastach takich jak Tokio, Osaka czy Sapporo? Cegielski pokazuje, że Japonia to prawdziwy raj dla smakoszy.
