Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Tradycje kulinarne Norwegii
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Norwegia, z jej spektakularnymi fiordami i oszałamiającą przyrodą, zdradza niepowtarzalny urok, który jednak wiąże się z wyzwaniami geograficznymi. W tym malowniczym kraju mieszkańcy nauczyli się przez pokolenia pokonywać trudności i wspierać się nawzajem, co zaowocowało powstaniem wyjątkowej kultury kulinarnej. Ten skandynawski zakątek jest prawdziwą skarbnicą mlecznych produktów, ryb, owoców morza, a także słodkich wypieków i kawy. Odkrywcy mniej znanych smaków będą mile zaskoczeni kierunkiem tej podróży smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna publikacja Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, kulturoznawcy i laureatki licznych nagród światowych, w której autorka zgłębia bogactwo nordyckiej kuchni. Książka powstała przy współpracy z renomowanymi partnerami: Ambasadą Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacją Bunkatura oraz instytucjami kulturalnymi Pomorza, takimi jak Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Norwegia, z jej spektakularnymi fiordami i oszałamiającą przyrodą, zdradza niepowtarzalny urok, który jednak wiąże się z wyzwaniami geograficznymi. W tym malowniczym kraju mieszkańcy nauczyli się przez pokolenia pokonywać trudności i wspierać się nawzajem, co zaowocowało powstaniem wyjątkowej kultury kulinarnej. Ten skandynawski zakątek jest prawdziwą skarbnicą mlecznych produktów, ryb, owoców morza, a także słodkich wypieków i kawy. Odkrywcy mniej znanych smaków będą mile zaskoczeni kierunkiem tej podróży smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna publikacja Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, kulturoznawcy i laureatki licznych nagród światowych, w której autorka zgłębia bogactwo nordyckiej kuchni. Książka powstała przy współpracy z renomowanymi partnerami: Ambasadą Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacją Bunkatura oraz instytucjami kulturalnymi Pomorza, takimi jak Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.
