Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Szkoła słodyczy. 90 przepisów z całego świata na trufle, praliny, nugaty... Le Cordon Bleu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
W tym wyjątkowym przewodniku znajdziesz bogactwo przepisów na przeróżne słodkości, takie jak praliny, nugaty, karmelki, ciasteczka, trufle, żelki i pianki. Teraz możesz spróbować swoich sił w domowej produkcji słodyczy.
Książka oferuje szeroki wybór receptur, począwszy od tradycyjnych i regionalnych przysmaków, przez międzynarodowe specjały, aż po oryginalne kompozycje. Wśród nich znajdziesz także przepisy na wersje o niskiej zawartości cukru oraz pomysły na efektowne dekoracje, które sprawdzą się podczas specjalnych okazji.
Dodatkowo, jeden z rozdziałów jest poświęcony podstawowym technikom, które są niezbędne do tworzenia słodyczy. Nauczysz się kluczowych umiejętności, takich jak karmelizowanie cukru, temperowanie czekolady czy przygotowywanie pasty migdałowej i pralin. Wszystkie procesy zostały szczegółowo opisane krok po kroku, aby nawet najbardziej złożone receptury stały się proste do wykonania.
Całość uzupełniają 320 przepiękne zdjęcia, które nie tylko cieszą oko, lecz także inspirują do tworzenia własnych, słodkich dzieł. Dzięki Le Cordon Bleu możesz odkrywać tajniki tworzenia ulubionych słodyczy i przenieść swoje umiejętności cukiernicze na wyższy poziom.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
W tym wyjątkowym przewodniku znajdziesz bogactwo przepisów na przeróżne słodkości, takie jak praliny, nugaty, karmelki, ciasteczka, trufle, żelki i pianki. Teraz możesz spróbować swoich sił w domowej produkcji słodyczy.
Książka oferuje szeroki wybór receptur, począwszy od tradycyjnych i regionalnych przysmaków, przez międzynarodowe specjały, aż po oryginalne kompozycje. Wśród nich znajdziesz także przepisy na wersje o niskiej zawartości cukru oraz pomysły na efektowne dekoracje, które sprawdzą się podczas specjalnych okazji.
Dodatkowo, jeden z rozdziałów jest poświęcony podstawowym technikom, które są niezbędne do tworzenia słodyczy. Nauczysz się kluczowych umiejętności, takich jak karmelizowanie cukru, temperowanie czekolady czy przygotowywanie pasty migdałowej i pralin. Wszystkie procesy zostały szczegółowo opisane krok po kroku, aby nawet najbardziej złożone receptury stały się proste do wykonania.
Całość uzupełniają 320 przepiękne zdjęcia, które nie tylko cieszą oko, lecz także inspirują do tworzenia własnych, słodkich dzieł. Dzięki Le Cordon Bleu możesz odkrywać tajniki tworzenia ulubionych słodyczy i przenieść swoje umiejętności cukiernicze na wyższy poziom.
