Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Smaki Lwowa. Kulinarna biografia miasta
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Lwów przetrwał wojnę, ulegając zmianom, ale nie został zniszczony. Miasto to, będące świadkiem historii, przedstawia fascynujące historie zaklęte w jego kawiarniach i restauracjach. Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, co oznaczało "pójść do pana Edzia" w dawnym Lwowie? Albo jakie były niebezpieczeństwa związane z piciem wiśniówki, jednocześnie mając na uwadze nadjeżdżający tramwaj? Książka odkrywa przed nami tajemnice kulinarne, takie jak historia czerwonego hrabiego czy sekret "żydowskiej penicyliny".
Lwów mógłby swobodnie konkurować o tytuł kulinarnej stolicy Europy Środkowej. Publikacja przedstawia miasto, które można odkrywać poprzez smaki i aromaty, dając jednocześnie możliwość podróży w czasie - od dawnych tradycji po współczesne eksperymenty kulinarne. W tym procesie uczestniczą nie tylko szefowie kuchni i restauratorzy, ale także aktywiści i znawcy lokalnej kultury kulinarnej. W książce znajdziemy autorskie przepisy szefów kuchni z najlepszych lwowskich restauracji, a także cenne porady od Pani Stefy, uznanej mistrzyni kulinarnej.
Piotr Janczarek z pasją opowiada historię Lwowa, miasta bogatego w kulinarne doznania i anegdoty. Dzieło uzupełnia bogata oprawa graficzna z oryginalnymi zdjęciami i barwnymi ilustracjami, które dodatkowo wzbogacają opowieść.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Lwów przetrwał wojnę, ulegając zmianom, ale nie został zniszczony. Miasto to, będące świadkiem historii, przedstawia fascynujące historie zaklęte w jego kawiarniach i restauracjach. Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, co oznaczało "pójść do pana Edzia" w dawnym Lwowie? Albo jakie były niebezpieczeństwa związane z piciem wiśniówki, jednocześnie mając na uwadze nadjeżdżający tramwaj? Książka odkrywa przed nami tajemnice kulinarne, takie jak historia czerwonego hrabiego czy sekret "żydowskiej penicyliny".
Lwów mógłby swobodnie konkurować o tytuł kulinarnej stolicy Europy Środkowej. Publikacja przedstawia miasto, które można odkrywać poprzez smaki i aromaty, dając jednocześnie możliwość podróży w czasie - od dawnych tradycji po współczesne eksperymenty kulinarne. W tym procesie uczestniczą nie tylko szefowie kuchni i restauratorzy, ale także aktywiści i znawcy lokalnej kultury kulinarnej. W książce znajdziemy autorskie przepisy szefów kuchni z najlepszych lwowskich restauracji, a także cenne porady od Pani Stefy, uznanej mistrzyni kulinarnej.
Piotr Janczarek z pasją opowiada historię Lwowa, miasta bogatego w kulinarne doznania i anegdoty. Dzieło uzupełnia bogata oprawa graficzna z oryginalnymi zdjęciami i barwnymi ilustracjami, które dodatkowo wzbogacają opowieść.
