Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Sentymenty i smaki
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Sentymenty i smaki" to książka, która z nostalgią przenosi czytelnika w przeszłość, odtwarzając wspomnienia autorki, mieszkanki Ełku oraz absolwentki Wydziału Wychowania Muzycznego Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Warszawie. Stanowi ona swoisty pamiętnik, w którym dokładnie i z pasją opisuje ona swoje życie oraz historię swojej rodziny. Książka, dedykowana ukochanej córce Annie, zawiera liczne fotografie z ich rodzinnych albumów, co nadaje jej jeszcze większej autentyczności.
Podzielona została na dwa główne rozdziały: Smaki dzieciństwa i Smaki młodości. Autorka wspomina w niej czasy swojego dzieciństwa i młodości, które przypadły na okres powojenny. Był to czas spokoju i miłości, kiedy rodziny cieszyły się trwałymi więzami oraz dbały o przekazywanie tradycji i staranne wychowanie dzieci. Książka jest pełna emocjonalnych refleksji na temat rodzinnych domów i ważnych momentów, które miały miejsce w jej życiu.
Wspomnienia te przywołują także wyjątkowe potrawy, które przez pokolenia zdobiły rodzinne stoły. Z przyjemnością autorka dzieli się przepisami, smakami i zapachami tych dań, pragnąc, aby nie zniknęły one z pamięci kolejnych pokoleń. Zaprasza również czytelników do rozpoznania w tych historiach własnych doświadczeń, zachęcając do utrwalania i przekazywania ich dalej jako części rodzinnych i kulturowych tradycji. W ten sposób powstaje żywa historia i kultura.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Sentymenty i smaki" to książka, która z nostalgią przenosi czytelnika w przeszłość, odtwarzając wspomnienia autorki, mieszkanki Ełku oraz absolwentki Wydziału Wychowania Muzycznego Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Warszawie. Stanowi ona swoisty pamiętnik, w którym dokładnie i z pasją opisuje ona swoje życie oraz historię swojej rodziny. Książka, dedykowana ukochanej córce Annie, zawiera liczne fotografie z ich rodzinnych albumów, co nadaje jej jeszcze większej autentyczności.
Podzielona została na dwa główne rozdziały: Smaki dzieciństwa i Smaki młodości. Autorka wspomina w niej czasy swojego dzieciństwa i młodości, które przypadły na okres powojenny. Był to czas spokoju i miłości, kiedy rodziny cieszyły się trwałymi więzami oraz dbały o przekazywanie tradycji i staranne wychowanie dzieci. Książka jest pełna emocjonalnych refleksji na temat rodzinnych domów i ważnych momentów, które miały miejsce w jej życiu.
Wspomnienia te przywołują także wyjątkowe potrawy, które przez pokolenia zdobiły rodzinne stoły. Z przyjemnością autorka dzieli się przepisami, smakami i zapachami tych dań, pragnąc, aby nie zniknęły one z pamięci kolejnych pokoleń. Zaprasza również czytelników do rozpoznania w tych historiach własnych doświadczeń, zachęcając do utrwalania i przekazywania ich dalej jako części rodzinnych i kulturowych tradycji. W ten sposób powstaje żywa historia i kultura.
