Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Magdalena Wolińska-Riedi, znana z książki „Mój Rzym” oraz popularnej watykańskiej trylogii „Kobieta w Watykanie”, od ponad dwóch dekad zamieszkuje serce Rzymu. W najnowszej książce zaprasza nas do odkrywania historii najbardziej znanych dań tego niezwykłego miasta.
Zanurzymy się w świecie aromatycznych przypraw i świeżych ziół, poznając smak chrupiącej bruschetty, autentycznej rzymskiej pizzy i wyśmienitych makaronów, które można znaleźć tylko tutaj. Dowiemy się o losach rodzin, które od pokoleń prowadzą restauracje, przekazując tajniki dawnych receptur.
Podróżując z autorką, odkryjemy ukryte zakątki Rzymu, trafiając do miejsc przesyconych tradycją i miłością do lokalnej kuchni, pełnej smaku i intensywności. Zrozumiemy, co wyróżnia rzymską pizzę na tle neapolitańskiej, gdzie znajduje się najstarsza restauracja świata, dlaczego figi doskonale komponują się z letnim posiłkiem i dlaczego warto wybierać wino stołowe.
Wolińska-Riedi otworzy przed nami drzwi swojej kuchni, dzieląc się przepisami, które pozwolą nam doświadczyć smaku Rzymu we własnym domu, przenosząc nas zmysłami do Wiecznego Miasta.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Magdalena Wolińska-Riedi, znana z książki „Mój Rzym” oraz popularnej watykańskiej trylogii „Kobieta w Watykanie”, od ponad dwóch dekad zamieszkuje serce Rzymu. W najnowszej książce zaprasza nas do odkrywania historii najbardziej znanych dań tego niezwykłego miasta.
Zanurzymy się w świecie aromatycznych przypraw i świeżych ziół, poznając smak chrupiącej bruschetty, autentycznej rzymskiej pizzy i wyśmienitych makaronów, które można znaleźć tylko tutaj. Dowiemy się o losach rodzin, które od pokoleń prowadzą restauracje, przekazując tajniki dawnych receptur.
Podróżując z autorką, odkryjemy ukryte zakątki Rzymu, trafiając do miejsc przesyconych tradycją i miłością do lokalnej kuchni, pełnej smaku i intensywności. Zrozumiemy, co wyróżnia rzymską pizzę na tle neapolitańskiej, gdzie znajduje się najstarsza restauracja świata, dlaczego figi doskonale komponują się z letnim posiłkiem i dlaczego warto wybierać wino stołowe.
Wolińska-Riedi otworzy przed nami drzwi swojej kuchni, dzieląc się przepisami, które pozwolą nam doświadczyć smaku Rzymu we własnym domu, przenosząc nas zmysłami do Wiecznego Miasta.
