Książka - Roślinna kuchnia regionalna

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Roślinna kuchnia regionalna

Roślinna kuchnia regionalna

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Rozpocznij kulinarną przygodę przez różnorodne regiony Polski, gdzie czekają na odkrycie zarówno nowe, jak i nieco zapomniane dania w odsłonach roślinnych. W trakcie tej podróży poznasz historię potraw oraz wpływy, jakie na regionalną kuchnię wywarły zabory, przyroda, lokalna ludność i ukształtowanie geograficzne. Dowiesz się, co kryje się pod nazwą "dziędziuchy" na Lubelszczyźnie, jakie specjały oferują hołubcie z Pomorza Zachodniego, czym są fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy też bomby legnickie z Dolnego Śląska.

Doświadcz smaków takich jak ziemniaki z jagodami, pizza z Borów Tucholskich oraz owocowe zupy z nietypowymi dodatkami. Odkryjesz, jak wykorzystać czerstwy chleb, do czego dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Poznasz, co trafia na świąteczne stoły na Śląsku czy w Małopolsce, oraz jakie słodkości przygotować na Tłusty Czwartek na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczy cię to, jak wiele tradycyjnych polskich potraw od dawna jest wegańskich.

Przygotujesz wyjątkowe słodkie i wytrawne dania z prostych, tanich składników, idealne na każdą porę dnia – od śniadania po kolację. Poznaj bogactwo regionalnej kuchni Polski, korzystając z roślinnych składników, i delektuj się jej unikalnymi smakami.

Paweł Ochman, weganin i autor bloga weganon.pl, dzieli się swoim doświadczeniem, mając na koncie ponad 1000 oryginalnych przepisów oraz książkę "Pyszności z roślin". Jest odkrywcą regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Rozpocznij kulinarną przygodę przez różnorodne regiony Polski, gdzie czekają na odkrycie zarówno nowe, jak i nieco zapomniane dania w odsłonach roślinnych. W trakcie tej podróży poznasz historię potraw oraz wpływy, jakie na regionalną kuchnię wywarły zabory, przyroda, lokalna ludność i ukształtowanie geograficzne. Dowiesz się, co kryje się pod nazwą "dziędziuchy" na Lubelszczyźnie, jakie specjały oferują hołubcie z Pomorza Zachodniego, czym są fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy też bomby legnickie z Dolnego Śląska.

Doświadcz smaków takich jak ziemniaki z jagodami, pizza z Borów Tucholskich oraz owocowe zupy z nietypowymi dodatkami. Odkryjesz, jak wykorzystać czerstwy chleb, do czego dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Poznasz, co trafia na świąteczne stoły na Śląsku czy w Małopolsce, oraz jakie słodkości przygotować na Tłusty Czwartek na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczy cię to, jak wiele tradycyjnych polskich potraw od dawna jest wegańskich.

Przygotujesz wyjątkowe słodkie i wytrawne dania z prostych, tanich składników, idealne na każdą porę dnia – od śniadania po kolację. Poznaj bogactwo regionalnej kuchni Polski, korzystając z roślinnych składników, i delektuj się jej unikalnymi smakami.

Paweł Ochman, weganin i autor bloga weganon.pl, dzieli się swoim doświadczeniem, mając na koncie ponad 1000 oryginalnych przepisów oraz książkę "Pyszności z roślin". Jest odkrywcą regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: 88.52 zł
Okładka: Miękka
Ilość stron: 344
Rok wydania: 2020
Rozmiar: 17 × 22 mm
ID: 9788366500877

Inne książki tych autorów

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info