Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Roślinna kuchnia regionalna
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Rozpocznij kulinarną przygodę przez różnorodne regiony Polski, gdzie czekają na odkrycie zarówno nowe, jak i nieco zapomniane dania w odsłonach roślinnych. W trakcie tej podróży poznasz historię potraw oraz wpływy, jakie na regionalną kuchnię wywarły zabory, przyroda, lokalna ludność i ukształtowanie geograficzne. Dowiesz się, co kryje się pod nazwą "dziędziuchy" na Lubelszczyźnie, jakie specjały oferują hołubcie z Pomorza Zachodniego, czym są fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy też bomby legnickie z Dolnego Śląska.
Doświadcz smaków takich jak ziemniaki z jagodami, pizza z Borów Tucholskich oraz owocowe zupy z nietypowymi dodatkami. Odkryjesz, jak wykorzystać czerstwy chleb, do czego dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Poznasz, co trafia na świąteczne stoły na Śląsku czy w Małopolsce, oraz jakie słodkości przygotować na Tłusty Czwartek na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczy cię to, jak wiele tradycyjnych polskich potraw od dawna jest wegańskich.
Przygotujesz wyjątkowe słodkie i wytrawne dania z prostych, tanich składników, idealne na każdą porę dnia – od śniadania po kolację. Poznaj bogactwo regionalnej kuchni Polski, korzystając z roślinnych składników, i delektuj się jej unikalnymi smakami.
Paweł Ochman, weganin i autor bloga weganon.pl, dzieli się swoim doświadczeniem, mając na koncie ponad 1000 oryginalnych przepisów oraz książkę "Pyszności z roślin". Jest odkrywcą regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Rozpocznij kulinarną przygodę przez różnorodne regiony Polski, gdzie czekają na odkrycie zarówno nowe, jak i nieco zapomniane dania w odsłonach roślinnych. W trakcie tej podróży poznasz historię potraw oraz wpływy, jakie na regionalną kuchnię wywarły zabory, przyroda, lokalna ludność i ukształtowanie geograficzne. Dowiesz się, co kryje się pod nazwą "dziędziuchy" na Lubelszczyźnie, jakie specjały oferują hołubcie z Pomorza Zachodniego, czym są fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy też bomby legnickie z Dolnego Śląska.
Doświadcz smaków takich jak ziemniaki z jagodami, pizza z Borów Tucholskich oraz owocowe zupy z nietypowymi dodatkami. Odkryjesz, jak wykorzystać czerstwy chleb, do czego dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Poznasz, co trafia na świąteczne stoły na Śląsku czy w Małopolsce, oraz jakie słodkości przygotować na Tłusty Czwartek na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczy cię to, jak wiele tradycyjnych polskich potraw od dawna jest wegańskich.
Przygotujesz wyjątkowe słodkie i wytrawne dania z prostych, tanich składników, idealne na każdą porę dnia – od śniadania po kolację. Poznaj bogactwo regionalnej kuchni Polski, korzystając z roślinnych składników, i delektuj się jej unikalnymi smakami.
Paweł Ochman, weganin i autor bloga weganon.pl, dzieli się swoim doświadczeniem, mając na koncie ponad 1000 oryginalnych przepisów oraz książkę "Pyszności z roślin". Jest odkrywcą regionalnej kuchni polskiej i potraw z dzikich roślin.
