Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ojciec Kazimierz Kmak, przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu położonym w malowniczym Beskidzie Wyspowym, oferuje nam bogactwo zarówno codziennych, jak i świątecznych potraw. Jego przepisy są nie tylko sprawdzone i zdrowe, ale także niezawodne. Czym charakteryzuje się kuchnia klasztorna? Przede wszystkim dużą wagę przywiązuje się do jakości składników, co sprawia, że jedzenie jest nieskomplikowane, lecz pożywne. Znajdziemy tu przepisy na różnorodne zupy, sosy, mięsa, surówki, ryby, desery, a także przetwory.
Ojciec Kazimierz dzieli się swoim bogatym doświadczeniem kulinarnym, oferując wskazówki, jak poprawić smak kiszonej kapusty, co sprawia, że ciasto naleśnikowe staje się chrupiące, czy jak odpowiednio dawkować nalewkę czosnkową. Oprócz przepisów książka zawiera opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia. Kuchnia klasztorna to prawdziwa uczta dla ciała i ducha, którą warto wprowadzić do własnych domów.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ojciec Kazimierz Kmak, przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu położonym w malowniczym Beskidzie Wyspowym, oferuje nam bogactwo zarówno codziennych, jak i świątecznych potraw. Jego przepisy są nie tylko sprawdzone i zdrowe, ale także niezawodne. Czym charakteryzuje się kuchnia klasztorna? Przede wszystkim dużą wagę przywiązuje się do jakości składników, co sprawia, że jedzenie jest nieskomplikowane, lecz pożywne. Znajdziemy tu przepisy na różnorodne zupy, sosy, mięsa, surówki, ryby, desery, a także przetwory.
Ojciec Kazimierz dzieli się swoim bogatym doświadczeniem kulinarnym, oferując wskazówki, jak poprawić smak kiszonej kapusty, co sprawia, że ciasto naleśnikowe staje się chrupiące, czy jak odpowiednio dawkować nalewkę czosnkową. Oprócz przepisów książka zawiera opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia. Kuchnia klasztorna to prawdziwa uczta dla ciała i ducha, którą warto wprowadzić do własnych domów.
