Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Od socjologii medycyny do socjologii żywienia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka jest nowatorskim dziełem, które stanowi wprowadzenie do nowej subdyscypliny socjologii — socjologii żywienia. Na jej kartach znajdziemy bogaty wachlarz interpretacji zachowań żywieniowych, ukazujący, jak silne są kulturowo-społeczne wpływy na nasze wybory żywieniowe. Autorzy badają te kwestie w ujęciu intersekcjonalnym, uwzględniając różnorodne aspekty, takie jak płeć, klasa społeczna, pochodzenie etniczne, religia czy wiek, obejmując przy tym wszystkie grupy wiekowe, od dzieci po osoby starsze.
Tematyka socjologii żywienia jest w Polsce nowe i odznacza się niedostatkiem kompleksowych opracowań, co czyni tę publikację wyjątkową. Jej głównym celem jest dostarczenie polskim czytelnikom głębokiej, wieloaspektowej wiedzy na temat zachowań żywieniowych, osadzonych w kontekście globalnych problemów zdrowotnych, takich jak otyłość. Ponadto książka nawiązuje do zagranicznych badań, co umożliwia analizę obecnego stanu rozwoju polskiej socjologii żywienia oraz porównanie rodzimych przedsięwzięć z międzynarodowymi. Książka pokazuje osiągnięcia, wyzwania i specyfikę lokalnego kontekstu, jednocześnie wskazując na międzykulturowe podobieństwa i różnice w zakresie zdrowia, żywienia i profilaktyki.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka jest nowatorskim dziełem, które stanowi wprowadzenie do nowej subdyscypliny socjologii — socjologii żywienia. Na jej kartach znajdziemy bogaty wachlarz interpretacji zachowań żywieniowych, ukazujący, jak silne są kulturowo-społeczne wpływy na nasze wybory żywieniowe. Autorzy badają te kwestie w ujęciu intersekcjonalnym, uwzględniając różnorodne aspekty, takie jak płeć, klasa społeczna, pochodzenie etniczne, religia czy wiek, obejmując przy tym wszystkie grupy wiekowe, od dzieci po osoby starsze.
Tematyka socjologii żywienia jest w Polsce nowe i odznacza się niedostatkiem kompleksowych opracowań, co czyni tę publikację wyjątkową. Jej głównym celem jest dostarczenie polskim czytelnikom głębokiej, wieloaspektowej wiedzy na temat zachowań żywieniowych, osadzonych w kontekście globalnych problemów zdrowotnych, takich jak otyłość. Ponadto książka nawiązuje do zagranicznych badań, co umożliwia analizę obecnego stanu rozwoju polskiej socjologii żywienia oraz porównanie rodzimych przedsięwzięć z międzynarodowymi. Książka pokazuje osiągnięcia, wyzwania i specyfikę lokalnego kontekstu, jednocześnie wskazując na międzykulturowe podobieństwa i różnice w zakresie zdrowia, żywienia i profilaktyki.
