Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Nie wątp w wątrobę… a jej ukryte moce dodadzą ci lat życia w zdrowiu
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Przełomowa publikacja odkrywa niezwykłe możliwości naszego „trzeciego mózgu”, rzucając światło na rolę wątroby, jak dotąd niedocenianej. Profesor Gabriel Perlemuter, ceniony hepatolog, opierając się na najnowszych badaniach, ujawnia ukryte zdolności tego niezwykłego organu, który okazuje się równie istotny jak serce czy mózg. W swojej książce przybliża nam sposoby na zapewnienie wątrobie zdrowia i długowieczności, podkreślając jej niezastąpioną rolę w naszym organizmie.
Wątroba zasługuje na uwagę, będąc największym narządem ciała. Mimo że trudno ją bezpośrednio wyczuć i nie sprawia nam bólu, jej dyskrecja jest zwodnicza. Od wieków stanowi symbol mocy i życia w wielu kulturach, będąc jedynym organem zdolnym do pełnej regeneracji – posiada magiczną zdolność samoleczenia. Profesor Perlemuter określa wątrobę mianem superbohaterki, będącej uniwersalną fabryką zdrowia i nowoczesną oczyszczalnią, która zapewnia nam ochronę przed chorobami.
Wątroba ciężko pracuje każdego dnia, przetwarzając wszystko, co spożywamy. Niestety, często traktujemy ją nieodpowiednio, przez nadmiar i jakość jedzenia, nie mówiąc już o szkodliwych nawykach jak spożywanie alkoholu. Choć długo znosi te obciążenia, w końcu może dać o sobie znać. Profesor Perlemuter w sposób przystępny i zabawny tłumaczy jej działanie i znaczenie, dzieląc się praktycznymi radami dotyczącymi diety. Wśród nich dowiemy się, co szczególnie przypada do gustu wątrobie, jak rozpoznawać szkodliwe produkty, dlaczego nadmiar owoców może być niekorzystny, a także jak kawa wpływa na jej stan. Dodatkowo, zastanowimy się, czy możemy od czasu do czasu pozwolić sobie na ulubione przekąski jak frytki czy hamburger.
Autor książki, prof. Gabriel Perlemuter, to wybitny hepatolog, lekarz i badacz. Kieruje zespołem w Narodowym Instytucie Zdrowia i Badań Medycznych (INSERM) we Francji, studiując interakcje między wątrobą a mikroflorą jelitową. Jako członek Krajowej Akademii Medycznej i wykładowca na wielu uniwersytetach, ma na koncie liczne publikacje naukowe. Jest pionierem badań nad korzystnym działaniem bakterii i pełni funkcję ordynatora oddziału hepato-gastroenterologii w szpitalu uniwersyteckim Antoine-Béclere.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Przełomowa publikacja odkrywa niezwykłe możliwości naszego „trzeciego mózgu”, rzucając światło na rolę wątroby, jak dotąd niedocenianej. Profesor Gabriel Perlemuter, ceniony hepatolog, opierając się na najnowszych badaniach, ujawnia ukryte zdolności tego niezwykłego organu, który okazuje się równie istotny jak serce czy mózg. W swojej książce przybliża nam sposoby na zapewnienie wątrobie zdrowia i długowieczności, podkreślając jej niezastąpioną rolę w naszym organizmie.
Wątroba zasługuje na uwagę, będąc największym narządem ciała. Mimo że trudno ją bezpośrednio wyczuć i nie sprawia nam bólu, jej dyskrecja jest zwodnicza. Od wieków stanowi symbol mocy i życia w wielu kulturach, będąc jedynym organem zdolnym do pełnej regeneracji – posiada magiczną zdolność samoleczenia. Profesor Perlemuter określa wątrobę mianem superbohaterki, będącej uniwersalną fabryką zdrowia i nowoczesną oczyszczalnią, która zapewnia nam ochronę przed chorobami.
Wątroba ciężko pracuje każdego dnia, przetwarzając wszystko, co spożywamy. Niestety, często traktujemy ją nieodpowiednio, przez nadmiar i jakość jedzenia, nie mówiąc już o szkodliwych nawykach jak spożywanie alkoholu. Choć długo znosi te obciążenia, w końcu może dać o sobie znać. Profesor Perlemuter w sposób przystępny i zabawny tłumaczy jej działanie i znaczenie, dzieląc się praktycznymi radami dotyczącymi diety. Wśród nich dowiemy się, co szczególnie przypada do gustu wątrobie, jak rozpoznawać szkodliwe produkty, dlaczego nadmiar owoców może być niekorzystny, a także jak kawa wpływa na jej stan. Dodatkowo, zastanowimy się, czy możemy od czasu do czasu pozwolić sobie na ulubione przekąski jak frytki czy hamburger.
Autor książki, prof. Gabriel Perlemuter, to wybitny hepatolog, lekarz i badacz. Kieruje zespołem w Narodowym Instytucie Zdrowia i Badań Medycznych (INSERM) we Francji, studiując interakcje między wątrobą a mikroflorą jelitową. Jako członek Krajowej Akademii Medycznej i wykładowca na wielu uniwersytetach, ma na koncie liczne publikacje naukowe. Jest pionierem badań nad korzystnym działaniem bakterii i pełni funkcję ordynatora oddziału hepato-gastroenterologii w szpitalu uniwersyteckim Antoine-Béclere.
