Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Mamo, daj mi przepis. Kuchnia świętokrzyska
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Seria książek "Mamo, daj mi przepis" wzbogaca się o szósty tom, tym razem poświęcony kuchni świętokrzyskiej. Popularność zdobyły już wcześniejsze publikacje, przedstawiające przepisy kuchni śląskiej, takie jak "Ciasta i ciasteczka," czy "Dania mięsne i rybne." Nowa książka oferuje podział na rozdziały, które systematyzują przepisy na zupy, dania z ziemniaków, mięsa, roślin strączkowych, a także potrawy z kapusty, grzybów, kaszy, mąki, sera i jaj. Nie zapomniano również o miłośnikach słodkości oraz smakoszach domowych przetworów.
Każdy rozdział zawiera klasyczne receptury, takie jak zalewajka, flaki czy krupnik, a także potrawy bardziej złożone jak bigos czy pierogi. Przewidziano także miejsce na tradycyjne desery, w tym szarlotkę i ciasto drożdżowe, oraz domowe przetwory i nalewki. Przepisy są dopracowane przez pokolenia, co daje pewność, że każda potrawa zadowoli podniebienia.
Podobnie jak w poprzednich tomach, książka zawiera piękne fotografie potraw, które stanowią doskonałą inspirację do gotowania. Dodatkową atrakcją jest sekcja przeznaczona na własne notatki i przepisy, co pozwala na personalizację książki. To idealny sposób, aby ulubione dania były zawsze pod ręką.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Seria książek "Mamo, daj mi przepis" wzbogaca się o szósty tom, tym razem poświęcony kuchni świętokrzyskiej. Popularność zdobyły już wcześniejsze publikacje, przedstawiające przepisy kuchni śląskiej, takie jak "Ciasta i ciasteczka," czy "Dania mięsne i rybne." Nowa książka oferuje podział na rozdziały, które systematyzują przepisy na zupy, dania z ziemniaków, mięsa, roślin strączkowych, a także potrawy z kapusty, grzybów, kaszy, mąki, sera i jaj. Nie zapomniano również o miłośnikach słodkości oraz smakoszach domowych przetworów.
Każdy rozdział zawiera klasyczne receptury, takie jak zalewajka, flaki czy krupnik, a także potrawy bardziej złożone jak bigos czy pierogi. Przewidziano także miejsce na tradycyjne desery, w tym szarlotkę i ciasto drożdżowe, oraz domowe przetwory i nalewki. Przepisy są dopracowane przez pokolenia, co daje pewność, że każda potrawa zadowoli podniebienia.
Podobnie jak w poprzednich tomach, książka zawiera piękne fotografie potraw, które stanowią doskonałą inspirację do gotowania. Dodatkową atrakcją jest sekcja przeznaczona na własne notatki i przepisy, co pozwala na personalizację książki. To idealny sposób, aby ulubione dania były zawsze pod ręką.
