Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Mamo, daj mi przepis. Kuchnia świętokrzyska
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
To już szósta z serii książek kuchni regionalnej Mamo, daj mi przepis. Wcześniej wydane zostały przepisy śląskie: Ciasta i ciasteczka, Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki, Dania mięsne i rybne, Przekąski i desery na małe przyjęcia oraz Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni. Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy przepisy Kuchni świętokrzyskiej.
Książka podzielona została na działy, w których pogrupowane zostały: zupy, potrawy z ziemniaków, potrawy mięsne i z roślin strączkowych, potrawy z kapusty i grzybów, potrawy z kaszy i mąki, chleby i mazidła, potrawy z sera i jajek, desery, przetwory i nalewki. Smakosze regionalnej kuchni znajdą tu tradycyjne przepisy na przepyszne potrawy: zalewajkę, flaki, krupnik, kapuśniak, pyzy, śledzie, bigos, pierogi, gołąbki, kotlety, naleśniki, szarlotkę, ciasto drożdżowe, konfitury czy nalewki.
Przepisy na potrawy są sprawdzone przez pokolenia i gwarantują, że ze smakiem sięgniemy po dokładki. Wszystkie dania są proste do zrobienia. Całość, podobnie jak we wcześniejszych tomach została opatrzona pięknymi fotografiami. Dodatkowo w drugiej części książki znajduje się notes na zapisanie własnych receptur. Wszystko po to, żeby ulubione przepisy mieć zawsze na wyciągnięcie ręki.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
To już szósta z serii książek kuchni regionalnej Mamo, daj mi przepis. Wcześniej wydane zostały przepisy śląskie: Ciasta i ciasteczka, Potrawy z warzyw, grzybów, kaszy i mąki, Dania mięsne i rybne, Przekąski i desery na małe przyjęcia oraz Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni. Wymienione tomy cieszą się dużym zainteresowaniem czytelników. Teraz przygotowaliśmy przepisy Kuchni świętokrzyskiej.
Książka podzielona została na działy, w których pogrupowane zostały: zupy, potrawy z ziemniaków, potrawy mięsne i z roślin strączkowych, potrawy z kapusty i grzybów, potrawy z kaszy i mąki, chleby i mazidła, potrawy z sera i jajek, desery, przetwory i nalewki. Smakosze regionalnej kuchni znajdą tu tradycyjne przepisy na przepyszne potrawy: zalewajkę, flaki, krupnik, kapuśniak, pyzy, śledzie, bigos, pierogi, gołąbki, kotlety, naleśniki, szarlotkę, ciasto drożdżowe, konfitury czy nalewki.
Przepisy na potrawy są sprawdzone przez pokolenia i gwarantują, że ze smakiem sięgniemy po dokładki. Wszystkie dania są proste do zrobienia. Całość, podobnie jak we wcześniejszych tomach została opatrzona pięknymi fotografiami. Dodatkowo w drugiej części książki znajduje się notes na zapisanie własnych receptur. Wszystko po to, żeby ulubione przepisy mieć zawsze na wyciągnięcie ręki.