Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Leksykon smaków
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Leksykon smaków" to nieocenione źródło wiedzy dla każdego, kto pragnie zgłębić tajniki sztuki kulinarnej i nabrać pewności w eksperymentowaniu z nowymi kombinacjami składników. Dzieło to, często nazywane Biblią kulinarną, jest niezastąpionym przewodnikiem, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Niki Segnit, autorka książki, bada jak różne smaki oddziałują na nasze zmysły i jak należy je łączyć, by uzyskać zachwycający efekt. Wiele z nas kieruje się intuicją w kuchni, lecz jej wskazówki mogą znacznie poszerzyć nasze kulinarne horyzonty. Niektóre kombinacje składników mogą wydawać się niekonwencjonalne, ale to właśnie one często wnoszą świeżość i nowoczesność do naszych potraw, czyniąc je wyjątkowymi.
"Leksykon smaków" opisuje 99 produktów, pogrupowanych według ich smakowych cech, takich jak mięsny, pieczony, morski czy ziemisty. Dzięki temu możemy tworzyć niezliczone kombinacje, odnajdując nowe smaki i aromaty. Przykłady zawarte w książce, od oczywistych, jak słodko-słone połączenia, po bardziej zaskakujące, jak kaszanka z czekoladą, pokazują, że kuchnia to pole do twórczego wyrażania się.
Z książki dowiemy się również, w jaki sposób wydobyć pełnię smaku z potraw i wprowadzić nowości do codziennego menu. Choć nie wszystkie eksperymenty muszą się powieść, zasięgnięcie wiedzy z "Leksykonu smaków" jest świetnym sposobem na uniknięcie kulinarnych rozczarowań. Ta pozycja to doskonałe wsparcie dla każdego, kto chce wprowadzać innowacje do swojej kuchni i unikać rutyny.
Niki Segnit, zauważywszy zaskakujące powiązania smaków, które przypadają do gustu różnym osobom, zdecydowała się zgłębić temat w swojej książce. Pracowała w różnych branżach, a obecnie mieszka w Londynie z mężem.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Leksykon smaków" to nieocenione źródło wiedzy dla każdego, kto pragnie zgłębić tajniki sztuki kulinarnej i nabrać pewności w eksperymentowaniu z nowymi kombinacjami składników. Dzieło to, często nazywane Biblią kulinarną, jest niezastąpionym przewodnikiem, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Niki Segnit, autorka książki, bada jak różne smaki oddziałują na nasze zmysły i jak należy je łączyć, by uzyskać zachwycający efekt. Wiele z nas kieruje się intuicją w kuchni, lecz jej wskazówki mogą znacznie poszerzyć nasze kulinarne horyzonty. Niektóre kombinacje składników mogą wydawać się niekonwencjonalne, ale to właśnie one często wnoszą świeżość i nowoczesność do naszych potraw, czyniąc je wyjątkowymi.
"Leksykon smaków" opisuje 99 produktów, pogrupowanych według ich smakowych cech, takich jak mięsny, pieczony, morski czy ziemisty. Dzięki temu możemy tworzyć niezliczone kombinacje, odnajdując nowe smaki i aromaty. Przykłady zawarte w książce, od oczywistych, jak słodko-słone połączenia, po bardziej zaskakujące, jak kaszanka z czekoladą, pokazują, że kuchnia to pole do twórczego wyrażania się.
Z książki dowiemy się również, w jaki sposób wydobyć pełnię smaku z potraw i wprowadzić nowości do codziennego menu. Choć nie wszystkie eksperymenty muszą się powieść, zasięgnięcie wiedzy z "Leksykonu smaków" jest świetnym sposobem na uniknięcie kulinarnych rozczarowań. Ta pozycja to doskonałe wsparcie dla każdego, kto chce wprowadzać innowacje do swojej kuchni i unikać rutyny.
Niki Segnit, zauważywszy zaskakujące powiązania smaków, które przypadają do gustu różnym osobom, zdecydowała się zgłębić temat w swojej książce. Pracowała w różnych branżach, a obecnie mieszka w Londynie z mężem.
