Książka - Leksykon smaków

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Leksykon smaków

Leksykon smaków

Autorzy:

Niki Segnit Segnit

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

"Leksykon smaków" to nieocenione źródło wiedzy dla każdego, kto pragnie zgłębić tajniki sztuki kulinarnej i nabrać pewności w eksperymentowaniu z nowymi kombinacjami składników. Dzieło to, często nazywane Biblią kulinarną, jest niezastąpionym przewodnikiem, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.

Niki Segnit, autorka książki, bada jak różne smaki oddziałują na nasze zmysły i jak należy je łączyć, by uzyskać zachwycający efekt. Wiele z nas kieruje się intuicją w kuchni, lecz jej wskazówki mogą znacznie poszerzyć nasze kulinarne horyzonty. Niektóre kombinacje składników mogą wydawać się niekonwencjonalne, ale to właśnie one często wnoszą świeżość i nowoczesność do naszych potraw, czyniąc je wyjątkowymi.

"Leksykon smaków" opisuje 99 produktów, pogrupowanych według ich smakowych cech, takich jak mięsny, pieczony, morski czy ziemisty. Dzięki temu możemy tworzyć niezliczone kombinacje, odnajdując nowe smaki i aromaty. Przykłady zawarte w książce, od oczywistych, jak słodko-słone połączenia, po bardziej zaskakujące, jak kaszanka z czekoladą, pokazują, że kuchnia to pole do twórczego wyrażania się.

Z książki dowiemy się również, w jaki sposób wydobyć pełnię smaku z potraw i wprowadzić nowości do codziennego menu. Choć nie wszystkie eksperymenty muszą się powieść, zasięgnięcie wiedzy z "Leksykonu smaków" jest świetnym sposobem na uniknięcie kulinarnych rozczarowań. Ta pozycja to doskonałe wsparcie dla każdego, kto chce wprowadzać innowacje do swojej kuchni i unikać rutyny.

Niki Segnit, zauważywszy zaskakujące powiązania smaków, które przypadają do gustu różnym osobom, zdecydowała się zgłębić temat w swojej książce. Pracowała w różnych branżach, a obecnie mieszka w Londynie z mężem.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

"Leksykon smaków" to nieocenione źródło wiedzy dla każdego, kto pragnie zgłębić tajniki sztuki kulinarnej i nabrać pewności w eksperymentowaniu z nowymi kombinacjami składników. Dzieło to, często nazywane Biblią kulinarną, jest niezastąpionym przewodnikiem, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.

Niki Segnit, autorka książki, bada jak różne smaki oddziałują na nasze zmysły i jak należy je łączyć, by uzyskać zachwycający efekt. Wiele z nas kieruje się intuicją w kuchni, lecz jej wskazówki mogą znacznie poszerzyć nasze kulinarne horyzonty. Niektóre kombinacje składników mogą wydawać się niekonwencjonalne, ale to właśnie one często wnoszą świeżość i nowoczesność do naszych potraw, czyniąc je wyjątkowymi.

"Leksykon smaków" opisuje 99 produktów, pogrupowanych według ich smakowych cech, takich jak mięsny, pieczony, morski czy ziemisty. Dzięki temu możemy tworzyć niezliczone kombinacje, odnajdując nowe smaki i aromaty. Przykłady zawarte w książce, od oczywistych, jak słodko-słone połączenia, po bardziej zaskakujące, jak kaszanka z czekoladą, pokazują, że kuchnia to pole do twórczego wyrażania się.

Z książki dowiemy się również, w jaki sposób wydobyć pełnię smaku z potraw i wprowadzić nowości do codziennego menu. Choć nie wszystkie eksperymenty muszą się powieść, zasięgnięcie wiedzy z "Leksykonu smaków" jest świetnym sposobem na uniknięcie kulinarnych rozczarowań. Ta pozycja to doskonałe wsparcie dla każdego, kto chce wprowadzać innowacje do swojej kuchni i unikać rutyny.

Niki Segnit, zauważywszy zaskakujące powiązania smaków, które przypadają do gustu różnym osobom, zdecydowała się zgłębić temat w swojej książce. Pracowała w różnych branżach, a obecnie mieszka w Londynie z mężem.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Twarda
Ilość stron: 400
Rok wydania: 2017
Rozmiar: 160 × 235 mm
ID: 9788328046955
Autorzy:
Niki Segnit Segnit

Inne książki tych autorów

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info