Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia kresowa
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Andrzej Fiedoruk prowadzi nas w fascynującą podróż po kulinarnych zakątkach Kresów, gdzie tradycja splata się z sentymentem za utraconym światem. W swojej książce autor odkrywa przed nami barwny wachlarz smaków i aromatów, przywołując jednocześnie wspomnienia, które tkwią głęboko w sercach wielu z nas. Kultura i sztuka, zwłaszcza z czasów zaborów, znacząco wpłynęły na naszą percepcję kresowej kuchni, podobnie jak historie opowiadane przez starsze pokolenia.
Ten zbiór to prawdziwa skarbnica przepisów na wyjątkowe kresowe potrawy. Znajdziemy w nim takie specjały jak cepeliny, bliny, kulebiaki czy kołduny, a także klasyki takie jak barszcze, kiełbasy i bigosy. Nie zabraknie również słodkości w postaci ciast i lodów oraz receptur na domowe nalewki i kwasy bezalkoholowe, które ożywią każde spotkanie. Bogactwo smaków tej książki z pewnością zachwyci zarówno entuzjastów tradycyjnej kuchni, jak i tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kresowymi specjałami.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Andrzej Fiedoruk prowadzi nas w fascynującą podróż po kulinarnych zakątkach Kresów, gdzie tradycja splata się z sentymentem za utraconym światem. W swojej książce autor odkrywa przed nami barwny wachlarz smaków i aromatów, przywołując jednocześnie wspomnienia, które tkwią głęboko w sercach wielu z nas. Kultura i sztuka, zwłaszcza z czasów zaborów, znacząco wpłynęły na naszą percepcję kresowej kuchni, podobnie jak historie opowiadane przez starsze pokolenia.
Ten zbiór to prawdziwa skarbnica przepisów na wyjątkowe kresowe potrawy. Znajdziemy w nim takie specjały jak cepeliny, bliny, kulebiaki czy kołduny, a także klasyki takie jak barszcze, kiełbasy i bigosy. Nie zabraknie również słodkości w postaci ciast i lodów oraz receptur na domowe nalewki i kwasy bezalkoholowe, które ożywią każde spotkanie. Bogactwo smaków tej książki z pewnością zachwyci zarówno entuzjastów tradycyjnej kuchni, jak i tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kresowymi specjałami.
