Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Kuchnia bardzo polska. Niezapomniane smaki
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Nowa edycja znanej książki kucharskiej, cieszącej się wyjątkową popularnością wśród Polaków, zachwyca estetycznymi fotografiami i kompozycjami, które umożliwiają odkrycie tradycji kulinarnej na nowo. Polska kuchnia, po długim zapomnieniu, zyskuje znów na znaczeniu i ukazuje swoje bogactwo – jest zarówno lokalna, oparta na sezonowych produktach, prosta, jak i elegancka. Wskrzesza smaki z dzieciństwa, kojarzone z domowym ciepłem, rodzinnymi spotkaniami i poczuciem wspólnoty. To prawdziwa uczta dla podniebienia.
Książka zawiera ponad 370 przepisów obejmujących: przekąski, przystawki, sosy, zupy, dania główne, desery, ciasta i wyjątkowe potrawy na specjalne okazje.
Ewa Aszkiewicz, właściwie Anna Kozowska (1935-2019), mimo kariery w sektorze bankowym i doktoratu z zakresu rolnictwa, najbardziej oddała swoje serce kulinariom. Jej przepisy początkowo pojawiały się w prasie, a z czasem stały się podstawą bestsellerowych książek, z których chętnie korzystali miłośnicy gotowania w całej Polsce.
Jej ulubionym miejscem była zawsze kuchnia Babci Antoniny, przestronna i jasna, w której miedziane rondle, wiszące nad piecem, odbijały złote blaski ognia. Kuchnia ta nasycona była zapachem jabłek i ziół z parapetu, a z garnków i piekarnika unosiły się aromatyczne zapachy. Kiedy miała 12 lat, Babcia zasugerowała, by zapisywała nowe przepisy w grubym notatniku, który z biegiem czasu stał się prawdziwym skarbem kulinarnej wiedzy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Nowa edycja znanej książki kucharskiej, cieszącej się wyjątkową popularnością wśród Polaków, zachwyca estetycznymi fotografiami i kompozycjami, które umożliwiają odkrycie tradycji kulinarnej na nowo. Polska kuchnia, po długim zapomnieniu, zyskuje znów na znaczeniu i ukazuje swoje bogactwo – jest zarówno lokalna, oparta na sezonowych produktach, prosta, jak i elegancka. Wskrzesza smaki z dzieciństwa, kojarzone z domowym ciepłem, rodzinnymi spotkaniami i poczuciem wspólnoty. To prawdziwa uczta dla podniebienia.
Książka zawiera ponad 370 przepisów obejmujących: przekąski, przystawki, sosy, zupy, dania główne, desery, ciasta i wyjątkowe potrawy na specjalne okazje.
Ewa Aszkiewicz, właściwie Anna Kozowska (1935-2019), mimo kariery w sektorze bankowym i doktoratu z zakresu rolnictwa, najbardziej oddała swoje serce kulinariom. Jej przepisy początkowo pojawiały się w prasie, a z czasem stały się podstawą bestsellerowych książek, z których chętnie korzystali miłośnicy gotowania w całej Polsce.
Jej ulubionym miejscem była zawsze kuchnia Babci Antoniny, przestronna i jasna, w której miedziane rondle, wiszące nad piecem, odbijały złote blaski ognia. Kuchnia ta nasycona była zapachem jabłek i ziół z parapetu, a z garnków i piekarnika unosiły się aromatyczne zapachy. Kiedy miała 12 lat, Babcia zasugerowała, by zapisywała nowe przepisy w grubym notatniku, który z biegiem czasu stał się prawdziwym skarbem kulinarnej wiedzy.
