Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Pyszny obiad w pół godziny
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Barbara i Piotr Adamczewscy to jedyne w Polsce małżeństwo krytyków kulinarnych, które z sukcesem łączy teoretyczną wiedzę z praktyką, mając już na swoim koncie ponad 40 publikacji na temat gotowania. Ich najnowsza książka, "Pyszny obiad w pół godziny. 200 przepisów na szczęście", jest kolejnym dowodem na ich wyjątkowe umiejętności w tworzeniu smakowitych i szybkich potraw.
W tej publikacji znajdziemy proste, ale niezwykle kreatywne przepisy na dania, które można przygotować w zaledwie 30 minut. Adamczewscy pokazują, że gotowanie pełnego posiłku, składającego się z co najmniej dwóch odpowiednio zestawionych potraw, jest możliwe nawet przy ograniczonych zasobach i przy dobrej organizacji pracy w kuchni. Autorzy kładą duży nacisk na jakość składników, ich zdrowy wybór i praktyczne wyposażenie kuchni, które przyczyni się do sprawnej pracy.
Barbara Adamczewska to autorka kilkunastu książek kulinarnych, które rozeszły się w nakładzie ponad miliona egzemplarzy. Ukończyła polonistykę na Uniwersytecie Warszawskim i przez wiele lat związana była z prasą kobiecą, gdzie zajmowała się tematyką społeczną i przedstawianiem fascynujących ludzi oraz ich pasji. W latach dziewięćdziesiątych zaangażowała się w reklamę prasową, organizując dział reklamy w "Zwierciadle", a potem kierując reklamą w "Poradniku Domowym". Razem z mężem Piotrem prowadzi stronę internetową www.adamczewscy.pl.
Piotr Adamczewski, renomowany dziennikarz i krytyk kulinarny, związany z tygodnikiem "Polityka" i Radiem TOK FM, gdzie prowadzi audycję "Na apetyt Adamczewski". Jego pasją jest gotowanie z wybitnymi kucharzami oraz adaptacja przepisów przywiezionych z podróży. Jest autorem takich książek jak "Wielki świat od kuchni", "Smakosz wędrowny", "Męskie gotowanie", "Krwawa historia smaków", "Rok na talerzu" oraz "Wielka księga drinków i koktajli". Razem z Barbarą stworzył także dziesięć przewodników po restauracjach Warszawy pod nazwą "Za stołem". Prowadzi kulinarny blog "Gotuj się!".
Odkryjcie przyjemność płynącą z gotowania i wzbogaćcie swoje kulinarne doświadczenia dzięki inspiracjom od duetu Adamczewskich. Wybierzcie te przepisy, które przyniosą Wam najwięcej radości i satysfakcji.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Barbara i Piotr Adamczewscy to jedyne w Polsce małżeństwo krytyków kulinarnych, które z sukcesem łączy teoretyczną wiedzę z praktyką, mając już na swoim koncie ponad 40 publikacji na temat gotowania. Ich najnowsza książka, "Pyszny obiad w pół godziny. 200 przepisów na szczęście", jest kolejnym dowodem na ich wyjątkowe umiejętności w tworzeniu smakowitych i szybkich potraw.
W tej publikacji znajdziemy proste, ale niezwykle kreatywne przepisy na dania, które można przygotować w zaledwie 30 minut. Adamczewscy pokazują, że gotowanie pełnego posiłku, składającego się z co najmniej dwóch odpowiednio zestawionych potraw, jest możliwe nawet przy ograniczonych zasobach i przy dobrej organizacji pracy w kuchni. Autorzy kładą duży nacisk na jakość składników, ich zdrowy wybór i praktyczne wyposażenie kuchni, które przyczyni się do sprawnej pracy.
Barbara Adamczewska to autorka kilkunastu książek kulinarnych, które rozeszły się w nakładzie ponad miliona egzemplarzy. Ukończyła polonistykę na Uniwersytecie Warszawskim i przez wiele lat związana była z prasą kobiecą, gdzie zajmowała się tematyką społeczną i przedstawianiem fascynujących ludzi oraz ich pasji. W latach dziewięćdziesiątych zaangażowała się w reklamę prasową, organizując dział reklamy w "Zwierciadle", a potem kierując reklamą w "Poradniku Domowym". Razem z mężem Piotrem prowadzi stronę internetową www.adamczewscy.pl.
Piotr Adamczewski, renomowany dziennikarz i krytyk kulinarny, związany z tygodnikiem "Polityka" i Radiem TOK FM, gdzie prowadzi audycję "Na apetyt Adamczewski". Jego pasją jest gotowanie z wybitnymi kucharzami oraz adaptacja przepisów przywiezionych z podróży. Jest autorem takich książek jak "Wielki świat od kuchni", "Smakosz wędrowny", "Męskie gotowanie", "Krwawa historia smaków", "Rok na talerzu" oraz "Wielka księga drinków i koktajli". Razem z Barbarą stworzył także dziesięć przewodników po restauracjach Warszawy pod nazwą "Za stołem". Prowadzi kulinarny blog "Gotuj się!".
Odkryjcie przyjemność płynącą z gotowania i wzbogaćcie swoje kulinarne doświadczenia dzięki inspiracjom od duetu Adamczewskich. Wybierzcie te przepisy, które przyniosą Wam najwięcej radości i satysfakcji.
