Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
100 roślin w Twojej kuchni. Ponad 900 przepisów kulinarnych
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Pierwsza edycja tego wyjątkowego poradnika, stworzona przez doświadczoną specjalistkę w dziedzinie technologii żywienia i dietetyki, jest nieocenionym źródłem wiedzy dla miłośników zdrowego gotowania. Książka skupia się na 100 popularnych roślinach, które odgrywają kluczową rolę w codziennej diecie i zdrowiu człowieka. Autorka skrupulatnie opisuje zarówno owoce krajowe, jak i egzotyczne, a także warzywa, zioła lecznicze oraz przyprawy. Wartości odżywcze wielu z tych składników pomagają w prewencji i leczeniu chorób.
Nie pominięto także takich używek jak kawa, herbata czy kakao, z uwagi na ich popularność i wpływ na zdrowie. W książce znalazło się miejsce na ponad 900 przepisów kulinarnych, które obejmują różnorodne dania — od zup i dań głównych, przez przystawki i sałatki, aż po ciasta, desery, napoje, nalewki i konfitury. Przepisy te czerpią inspiracje z kuchni polskiej i światowej. Dzięki szczegółowym tabelom, czytelnicy mogą zapoznać się z informacjami na temat zawartości składników odżywczych w różnych roślinach i produktach spożywczych, a także z zalecanymi normami żywienia.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Pierwsza edycja tego wyjątkowego poradnika, stworzona przez doświadczoną specjalistkę w dziedzinie technologii żywienia i dietetyki, jest nieocenionym źródłem wiedzy dla miłośników zdrowego gotowania. Książka skupia się na 100 popularnych roślinach, które odgrywają kluczową rolę w codziennej diecie i zdrowiu człowieka. Autorka skrupulatnie opisuje zarówno owoce krajowe, jak i egzotyczne, a także warzywa, zioła lecznicze oraz przyprawy. Wartości odżywcze wielu z tych składników pomagają w prewencji i leczeniu chorób.
Nie pominięto także takich używek jak kawa, herbata czy kakao, z uwagi na ich popularność i wpływ na zdrowie. W książce znalazło się miejsce na ponad 900 przepisów kulinarnych, które obejmują różnorodne dania — od zup i dań głównych, przez przystawki i sałatki, aż po ciasta, desery, napoje, nalewki i konfitury. Przepisy te czerpią inspiracje z kuchni polskiej i światowej. Dzięki szczegółowym tabelom, czytelnicy mogą zapoznać się z informacjami na temat zawartości składników odżywczych w różnych roślinach i produktach spożywczych, a także z zalecanymi normami żywienia.
