Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Jak naturalnie wzmocnić odporność. Właściwe odżywianie, techniki relaksacyjne i ćwiczenia fizyczne skutecznie wzmacniające układ odpornościowy i ochronę przed wirusami
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka „Jak wzmocnić odporność w prosty i naturalny sposób” zyskała szczególne znaczenie w kontekście pandemii koronawirusa, uwydatniając rolę, jaką odgrywa silny układ immunologiczny w codziennym życiu. Nasze zdrowie jest stale wystawiane na próby przez różnego rodzaju bakterie i wirusy, które mogą prowadzić do stanów zapalnych i poważnych chorób. Aby zapewnić organizmowi skuteczną obronę, niezbędne jest dbanie o naszą odporność. Jak możemy ją wzmocnić? Czy zmiana nawyków żywieniowych wpływa na funkcjonowanie komórek? Jak zbudować skuteczną dietę wspierającą odporność i jak za pomocą odżywiania wspierać mikrobiom jelitowy? Odpowiedzi na te pytania znajdziemy w tej książce, której autorami są czterej eksperci z dziedziny zdrowego odżywiania. Książka oferuje praktyczne wskazówki oraz 50 przepisów na zdrowe i smaczne potrawy, które wspomogą nie tylko nasze zdrowie, ale również bliskich.
„Dieta na odporność – zmień styl życia, by cieszyć się zdrowiem przez długie lata” zachęca do zrozumienia, jak toksyny, bakterie, wirusy, pasożyty i grzyby nieustannie zagrażają zdrowiu. Nasz układ immunologiczny pełni kluczową rolę w obronie przed nimi. Książka przedstawia proste i przystępne zasady działania systemu odpornościowego oraz mechanizmy obrony przed zagrożeniami. Autorzy, przy wsparciu najnowszych badań naukowych, omawiają między innymi związek między wagą ciała a odpornością organizmu oraz włączają tematy takie jak spermidyna i jej potencjalna rola w zwalczaniu koronawirusa, a także wpływ brokułów na zdrowie płuc. Kluczowym elementem w walce z chorobą jest zdrowe odżywianie. Dieta obfitująca w białko i mikroskładniki, takie jak witamina C, cynk, selen czy magnez, a czasem także suplementacja witaminą D, wzmacnia układ odpornościowy.
Autorzy książki podkreślają istotę mikroskładników w diecie. Wśród nich witamina C odgrywa szczególnie ważną rolę, wspierając siły obronne organizmu i pomagając w redukcji stanów zapalnych. Z kolei brak witaminy D może osłabić naszą odporność, co często wymaga jej suplementacji. Książka dostarcza szczegółowych informacji o kluczowych mikroskładnikach, o dziennym zapotrzebowaniu na nie oraz o produktach żywnościowych, w których można je znaleźć. Dzięki tej lekturze dowiesz się, w jaki sposób te składniki wpływają na zdrowie, i jak je wprowadzić do codziennej diety.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka „Jak wzmocnić odporność w prosty i naturalny sposób” zyskała szczególne znaczenie w kontekście pandemii koronawirusa, uwydatniając rolę, jaką odgrywa silny układ immunologiczny w codziennym życiu. Nasze zdrowie jest stale wystawiane na próby przez różnego rodzaju bakterie i wirusy, które mogą prowadzić do stanów zapalnych i poważnych chorób. Aby zapewnić organizmowi skuteczną obronę, niezbędne jest dbanie o naszą odporność. Jak możemy ją wzmocnić? Czy zmiana nawyków żywieniowych wpływa na funkcjonowanie komórek? Jak zbudować skuteczną dietę wspierającą odporność i jak za pomocą odżywiania wspierać mikrobiom jelitowy? Odpowiedzi na te pytania znajdziemy w tej książce, której autorami są czterej eksperci z dziedziny zdrowego odżywiania. Książka oferuje praktyczne wskazówki oraz 50 przepisów na zdrowe i smaczne potrawy, które wspomogą nie tylko nasze zdrowie, ale również bliskich.
„Dieta na odporność – zmień styl życia, by cieszyć się zdrowiem przez długie lata” zachęca do zrozumienia, jak toksyny, bakterie, wirusy, pasożyty i grzyby nieustannie zagrażają zdrowiu. Nasz układ immunologiczny pełni kluczową rolę w obronie przed nimi. Książka przedstawia proste i przystępne zasady działania systemu odpornościowego oraz mechanizmy obrony przed zagrożeniami. Autorzy, przy wsparciu najnowszych badań naukowych, omawiają między innymi związek między wagą ciała a odpornością organizmu oraz włączają tematy takie jak spermidyna i jej potencjalna rola w zwalczaniu koronawirusa, a także wpływ brokułów na zdrowie płuc. Kluczowym elementem w walce z chorobą jest zdrowe odżywianie. Dieta obfitująca w białko i mikroskładniki, takie jak witamina C, cynk, selen czy magnez, a czasem także suplementacja witaminą D, wzmacnia układ odpornościowy.
Autorzy książki podkreślają istotę mikroskładników w diecie. Wśród nich witamina C odgrywa szczególnie ważną rolę, wspierając siły obronne organizmu i pomagając w redukcji stanów zapalnych. Z kolei brak witaminy D może osłabić naszą odporność, co często wymaga jej suplementacji. Książka dostarcza szczegółowych informacji o kluczowych mikroskładnikach, o dziennym zapotrzebowaniu na nie oraz o produktach żywnościowych, w których można je znaleźć. Dzięki tej lekturze dowiesz się, w jaki sposób te składniki wpływają na zdrowie, i jak je wprowadzić do codziennej diety.
