Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Grzyb herbaciany. Naturalny uzdrowiciel
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Iwan Nieumywakin w swojej książce przybliża tematykę kombuchy, napoju znanego z licznych właściwości prozdrowotnych. Kombucha nie jest pojedynczym organizmem, lecz zbiorem drożdżowych grzybów oraz bakterii kwasu octowego, które żyją w symbiozie. Dzięki dwóm rodzajom fermentacji tworzy się smakowity, orzeźwiający napój, który dostarcza organizmowi cennych enzymów oraz witamin, wytwarzanych przez te mikroskopijne organizmy. Co więcej, ekstrakt z kombuchy zawiera substancje antybiotyczne skuteczne przeciwko takim bakteriom jak gronkowiec złocisty, dur brzuszny, pneumokoki, czerwonka i krztusiec, co zostało potwierdzone w ramach badań przeprowadzonych przez wschodnie instytuty naukowe.
Historia kombuchy sięga starożytności, a pierwsze jej wzmianki można znaleźć w chińskich zapiskach z V wieku naszej ery, gdzie była doceniana za korzystny wpływ na zdrowie chińskich cesarzy. Wizualnie, grzybek kombuchy przypomina meduzę, co przyczyniło się do jego naukowej nazwy – meduzomyceta. Z kolei naturalny antybiotyk produkowany przez ten organizm nazywany jest meduzyną.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Iwan Nieumywakin w swojej książce przybliża tematykę kombuchy, napoju znanego z licznych właściwości prozdrowotnych. Kombucha nie jest pojedynczym organizmem, lecz zbiorem drożdżowych grzybów oraz bakterii kwasu octowego, które żyją w symbiozie. Dzięki dwóm rodzajom fermentacji tworzy się smakowity, orzeźwiający napój, który dostarcza organizmowi cennych enzymów oraz witamin, wytwarzanych przez te mikroskopijne organizmy. Co więcej, ekstrakt z kombuchy zawiera substancje antybiotyczne skuteczne przeciwko takim bakteriom jak gronkowiec złocisty, dur brzuszny, pneumokoki, czerwonka i krztusiec, co zostało potwierdzone w ramach badań przeprowadzonych przez wschodnie instytuty naukowe.
Historia kombuchy sięga starożytności, a pierwsze jej wzmianki można znaleźć w chińskich zapiskach z V wieku naszej ery, gdzie była doceniana za korzystny wpływ na zdrowie chińskich cesarzy. Wizualnie, grzybek kombuchy przypomina meduzę, co przyczyniło się do jego naukowej nazwy – meduzomyceta. Z kolei naturalny antybiotyk produkowany przez ten organizm nazywany jest meduzyną.
