Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dieta wegetariańska
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka koncentruje się na wpływie diety wegetariańskiej na zdrowie człowieka, zarówno w kontekście zapobiegania chorobom cywilizacyjnym, jak i podczas ciąży oraz laktacji. Jest to przydatne źródło wiedzy nie tylko dla lekarzy i specjalistów ds. zdrowia, ale także dla osób, które chcą zgłębić temat wegetarianizmu w praktyce i teorii. Zawarte w niej informacje mają wymiar zarówno ogólny, jak i specjalistyczny, obejmując konkretne choroby oraz aspekt ekologiczny. Publikacja jest skierowana do czytelników w każdym wieku i przedstawia różne formy diety roślinnej, takie jak weganizm, laktowegetarianizm czy fleksitarianizm.
Dzięki tej lekturze, osoby dorosłe, dzieci, kobiety w ciąży i karmiące piersią, a także pacjenci cierpiący na schorzenia takie jak miażdżyca, zaburzenia lipidowe, nadciśnienie, dna moczanowa, cukrzyca czy problemy jelitowe, mogą znaleźć informacje dostosowane do ich potrzeb. W książce uwzględniono również rozdział poświęcony endometriozie, z myślą o pacjentkach, z którymi autorka intensywnie współpracuje, pokazując jak dieta roślinna może wspomóc terapię.
Czytelnik znajdzie tu konkretne jadłospisy oraz przepisy kulinarne, które można zastosować w codziennej diecie dla zachowania zdrowia bądź w leczeniu różnych schorzeń. Publikacja zawiera także wyniki badań naukowych i praktyczne porady, jak rozpocząć przygodę z wegetarianizmem, jak unikać typowych błędów oraz jak właściwie zbilansować dietę, aby dostarczyć organizmowi wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka koncentruje się na wpływie diety wegetariańskiej na zdrowie człowieka, zarówno w kontekście zapobiegania chorobom cywilizacyjnym, jak i podczas ciąży oraz laktacji. Jest to przydatne źródło wiedzy nie tylko dla lekarzy i specjalistów ds. zdrowia, ale także dla osób, które chcą zgłębić temat wegetarianizmu w praktyce i teorii. Zawarte w niej informacje mają wymiar zarówno ogólny, jak i specjalistyczny, obejmując konkretne choroby oraz aspekt ekologiczny. Publikacja jest skierowana do czytelników w każdym wieku i przedstawia różne formy diety roślinnej, takie jak weganizm, laktowegetarianizm czy fleksitarianizm.
Dzięki tej lekturze, osoby dorosłe, dzieci, kobiety w ciąży i karmiące piersią, a także pacjenci cierpiący na schorzenia takie jak miażdżyca, zaburzenia lipidowe, nadciśnienie, dna moczanowa, cukrzyca czy problemy jelitowe, mogą znaleźć informacje dostosowane do ich potrzeb. W książce uwzględniono również rozdział poświęcony endometriozie, z myślą o pacjentkach, z którymi autorka intensywnie współpracuje, pokazując jak dieta roślinna może wspomóc terapię.
Czytelnik znajdzie tu konkretne jadłospisy oraz przepisy kulinarne, które można zastosować w codziennej diecie dla zachowania zdrowia bądź w leczeniu różnych schorzeń. Publikacja zawiera także wyniki badań naukowych i praktyczne porady, jak rozpocząć przygodę z wegetarianizmem, jak unikać typowych błędów oraz jak właściwie zbilansować dietę, aby dostarczyć organizmowi wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
