Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Dieta św. Hildegardy źródłem zdrowia i młodości
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka autorstwa Elżbiety Ruman to ceniony przewodnik, który wprowadza czytelników w zasady diety oraz medycyny świętej Hildegardy z Bingen. Publikacja podzielona jest na dwie główne części. W pierwszej, składającej się z 12 rozdziałów, autorka szczegółowo opisuje znaczenie leczniczego postu Hildegardy oraz diety opartej na ziołach i przyprawach, które były fundamentem jej praktyk. Druga część, zatytułowana „Odżywianie w rytmie pór roku”, oferuje inspirujące przepisy kuchni średniowiecznej, w tym takie dania jak placuszki z zielonych ziaren orkiszu, sałatka z „dzikich ziół”, chleb z dyni oraz zupa fasolowa z fenkułem. Książkę kończy rozdział poświęcony napojom polecanym przez świętą Hildegardę.
Dieta opracowana przez tę wybitną średniowieczną mistyczkę jest wciąż aktualna i inspirująca dla dzisiejszych czytelników. Została naukowo potwierdzona jako skuteczna metoda na utratę wagi oraz eliminację toksyn z organizmu. Regularne stosowanie diety pomaga w ustabilizowaniu ciśnienia krwi, wspiera oczyszczanie i regenerację wątroby, alkalizuje organizm, poprawia ruchomość stawów, łagodzi ból związany z dolegliwościami reumatycznymi, oczyszcza jelita, a także poprawia wygląd skóry, dodając jej naturalnego blasku.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka autorstwa Elżbiety Ruman to ceniony przewodnik, który wprowadza czytelników w zasady diety oraz medycyny świętej Hildegardy z Bingen. Publikacja podzielona jest na dwie główne części. W pierwszej, składającej się z 12 rozdziałów, autorka szczegółowo opisuje znaczenie leczniczego postu Hildegardy oraz diety opartej na ziołach i przyprawach, które były fundamentem jej praktyk. Druga część, zatytułowana „Odżywianie w rytmie pór roku”, oferuje inspirujące przepisy kuchni średniowiecznej, w tym takie dania jak placuszki z zielonych ziaren orkiszu, sałatka z „dzikich ziół”, chleb z dyni oraz zupa fasolowa z fenkułem. Książkę kończy rozdział poświęcony napojom polecanym przez świętą Hildegardę.
Dieta opracowana przez tę wybitną średniowieczną mistyczkę jest wciąż aktualna i inspirująca dla dzisiejszych czytelników. Została naukowo potwierdzona jako skuteczna metoda na utratę wagi oraz eliminację toksyn z organizmu. Regularne stosowanie diety pomaga w ustabilizowaniu ciśnienia krwi, wspiera oczyszczanie i regenerację wątroby, alkalizuje organizm, poprawia ruchomość stawów, łagodzi ból związany z dolegliwościami reumatycznymi, oczyszcza jelita, a także poprawia wygląd skóry, dodając jej naturalnego blasku.
