Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Czekolada i kapuśniak
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Paweł Bravo od siedmiu lat regularnie dostarcza czytelnikom "Tygodnika Powszechnego" felietony, które łączą tematykę polityczną, kulturową i artystyczną z kuchennymi inspiracjami. Gotowanie, smakowanie i serwowanie potraw stanowią nie tylko pretekst do dyskusji, ale również dowód na to, że kulinaria mogą posłużyć jako most do serca i umysłu. Książka "Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli" jest kompilacją ponad 400 publikacji, które znalazły swoje miejsce na łamach "Tygodnika".
Wstęp do niej napisała Tessa Capponi-Borawska, której wspólne z autorem korzenie włoskie i zamiłowanie do polskiej kuchni dodają dodatkowego smaku całości. Paulina Bandura dokonała wyboru osiemdziesięciu trzech felietonów, a także przepisów na ulubione dania Bravo, organizując je w rytm zmieniających się pór roku. Ta sezonowa struktura podkreśla idee przyświecające autorowi – lokalność i sezonowość. Kalendarz felietonowy rozpoczyna się w styczniu, gdy zapasy buraków jeszcze spoczywają w piwnicy, a następnie prowadzi nas przez nowalijki, majowe szparagi, letnie czereśnie i szprycery, jesienne kapuśniaki oraz ogórkowe przysmaki, kończąc na zimowym comfort foodzie. Życzymy smacznej lektury!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Paweł Bravo od siedmiu lat regularnie dostarcza czytelnikom "Tygodnika Powszechnego" felietony, które łączą tematykę polityczną, kulturową i artystyczną z kuchennymi inspiracjami. Gotowanie, smakowanie i serwowanie potraw stanowią nie tylko pretekst do dyskusji, ale również dowód na to, że kulinaria mogą posłużyć jako most do serca i umysłu. Książka "Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli" jest kompilacją ponad 400 publikacji, które znalazły swoje miejsce na łamach "Tygodnika".
Wstęp do niej napisała Tessa Capponi-Borawska, której wspólne z autorem korzenie włoskie i zamiłowanie do polskiej kuchni dodają dodatkowego smaku całości. Paulina Bandura dokonała wyboru osiemdziesięciu trzech felietonów, a także przepisów na ulubione dania Bravo, organizując je w rytm zmieniających się pór roku. Ta sezonowa struktura podkreśla idee przyświecające autorowi – lokalność i sezonowość. Kalendarz felietonowy rozpoczyna się w styczniu, gdy zapasy buraków jeszcze spoczywają w piwnicy, a następnie prowadzi nas przez nowalijki, majowe szparagi, letnie czereśnie i szprycery, jesienne kapuśniaki oraz ogórkowe przysmaki, kończąc na zimowym comfort foodzie. Życzymy smacznej lektury!
