Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Co jeść, aby być zdrowym. Jak dobrać swój model żywienia, aby wzmocnić zdrowie i zadbać o środowisko
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jak poprawić swoje zdrowie poprzez właściwe wybory żywieniowe? Zastanów się, czy twoja dieta jest naprawdę zdrowa. Obecnie choroby przewlekłe stanowią jedno z największych wyzwań dla globalnej ekonomii. Schorzenia związane ze stylem życia, takie jak choroby serca, cukrzyca czy nowotwory, prowadzą do śmierci 50 milionów osób rocznie, co stanowi niemal dwukrotność przypadków spowodowanych chorobami zakaźnymi. Wielu ludzi dotyka stan przedcukrzycowy lub zmaga się z cukrzycą typu 2. Pora, abyś przekonał się, czy naprawdę wiesz, co znajduje się na twoim talerzu i uniknął niebezpiecznych pułapek dietetycznych.
Współczesny świat jest oparty na konkretnej strukturze żywieniowej, z którą wiążą się metody produkcji i dystrybucji żywności, nasze codzienne decyzje żywieniowe, marnotrawstwo jedzenia oraz polityka spożywcza. Wszystko to prowadzi do ogromnego cierpienia, niszczy nasz kapitał ludzki oraz szkodzi środowisku naturalnemu. Obecna dieta sprzyja chorobom autoimmunologicznym, osłabionej odporności, cukrzycy i chorobom serca, które to zagrożenia dominują w dzisiejszych czasach.
Dr Mark Hyman, specjalista w dziedzinie zdrowego odżywiania, ostrzega przed współczesnymi trendami dietetycznymi. Jako lekarz medycyny funkcjonalnej, dr Hyman kładzie nacisk na identyfikację podstawowych przyczyn chorób, traktując organizm jako złożony ekosystem. Wskazuje, że dieta stała się najczęstszą przyczyną śmierci i niepełnosprawności. Ostatnie stulecie, a zwłaszcza ostatnie 40 lat, przyniosły radykalne zmiany w produkcji żywności, które w dużej mierze są odpowiedzialne za pogarszający się stan zdrowia społeczeństw. Jeśli wiemy, że nieodpowiednia dieta nas zabija, dlaczego nadal po nią sięgamy?
Autor książki ujawnia wiedzę, która może wywołać zarówno szok, jak i skłonić do przemyśleń oraz działań na rzecz zmiany wadliwego systemu produkcji żywności. Zmiana modelu żywienia na taki, który dostarcza wartościowych składników odżywczych, może pomóc w walce z głodem czy problemem otyłości. Nowy sposób odżywiania mógłby rozwiązać poważne problemy zdrowotne, takie jak cukrzyca, otyłość, alergie czy choroby autoimmunologiczne, a także przyczynić się do odbudowy ekosystemów i zachowania zasobów naturalnych.
Najsilniejszym narzędziem do zwalczania globalnej epidemii chorób przewlekłych jest żywność. Nasze wybory żywieniowe wpływają nie tylko na nasze zdrowie, ale również na środowisko, zmiany klimatyczne, redukcję ubóstwa oraz ożywienie gospodarki. To, co kładziemy na talerzu, ma kluczowe znaczenie dla naszego zdrowia oraz całej planety. Zacznij od siebie i zmień swoją dietę, aby poprawić swoje zdrowie i dbać o ziemię. Czy jesteś pewien, że wiesz, co jesz?
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jak poprawić swoje zdrowie poprzez właściwe wybory żywieniowe? Zastanów się, czy twoja dieta jest naprawdę zdrowa. Obecnie choroby przewlekłe stanowią jedno z największych wyzwań dla globalnej ekonomii. Schorzenia związane ze stylem życia, takie jak choroby serca, cukrzyca czy nowotwory, prowadzą do śmierci 50 milionów osób rocznie, co stanowi niemal dwukrotność przypadków spowodowanych chorobami zakaźnymi. Wielu ludzi dotyka stan przedcukrzycowy lub zmaga się z cukrzycą typu 2. Pora, abyś przekonał się, czy naprawdę wiesz, co znajduje się na twoim talerzu i uniknął niebezpiecznych pułapek dietetycznych.
Współczesny świat jest oparty na konkretnej strukturze żywieniowej, z którą wiążą się metody produkcji i dystrybucji żywności, nasze codzienne decyzje żywieniowe, marnotrawstwo jedzenia oraz polityka spożywcza. Wszystko to prowadzi do ogromnego cierpienia, niszczy nasz kapitał ludzki oraz szkodzi środowisku naturalnemu. Obecna dieta sprzyja chorobom autoimmunologicznym, osłabionej odporności, cukrzycy i chorobom serca, które to zagrożenia dominują w dzisiejszych czasach.
Dr Mark Hyman, specjalista w dziedzinie zdrowego odżywiania, ostrzega przed współczesnymi trendami dietetycznymi. Jako lekarz medycyny funkcjonalnej, dr Hyman kładzie nacisk na identyfikację podstawowych przyczyn chorób, traktując organizm jako złożony ekosystem. Wskazuje, że dieta stała się najczęstszą przyczyną śmierci i niepełnosprawności. Ostatnie stulecie, a zwłaszcza ostatnie 40 lat, przyniosły radykalne zmiany w produkcji żywności, które w dużej mierze są odpowiedzialne za pogarszający się stan zdrowia społeczeństw. Jeśli wiemy, że nieodpowiednia dieta nas zabija, dlaczego nadal po nią sięgamy?
Autor książki ujawnia wiedzę, która może wywołać zarówno szok, jak i skłonić do przemyśleń oraz działań na rzecz zmiany wadliwego systemu produkcji żywności. Zmiana modelu żywienia na taki, który dostarcza wartościowych składników odżywczych, może pomóc w walce z głodem czy problemem otyłości. Nowy sposób odżywiania mógłby rozwiązać poważne problemy zdrowotne, takie jak cukrzyca, otyłość, alergie czy choroby autoimmunologiczne, a także przyczynić się do odbudowy ekosystemów i zachowania zasobów naturalnych.
Najsilniejszym narzędziem do zwalczania globalnej epidemii chorób przewlekłych jest żywność. Nasze wybory żywieniowe wpływają nie tylko na nasze zdrowie, ale również na środowisko, zmiany klimatyczne, redukcję ubóstwa oraz ożywienie gospodarki. To, co kładziemy na talerzu, ma kluczowe znaczenie dla naszego zdrowia oraz całej planety. Zacznij od siebie i zmień swoją dietę, aby poprawić swoje zdrowie i dbać o ziemię. Czy jesteś pewien, że wiesz, co jesz?
