Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Chorwacja do zjedzenia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka Bartka Kieżuna, kolejna część lubianej serii, to połączenie fascynujących opowieści i osobistych historii z wyśmienitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem autor, zakochany w kuchni śródziemnomorskiej, zaprasza nas do Chorwacji. Jak sam twierdzi, książka jest pełna wspomnień i opowieści, które szczególnie poruszyły jego serce. Czytelnicy będą mogli na jej kartach spotkać chorwackich monarchów, rzymskich imperatorów i sułtanów osmańskich. Na talerzach zaś znajdziemy niezwykłe kulinarne kompozycje, w których swoje piętno odcisnęli Grecy i Rzymianie, Turcy i Węgrzy, Włosi i Austriacy. Efekt tej mieszanki to unikatowa i niepowtarzalna kuchnia, którą warto odkryć.
Książkę tę cechuje kompetentne i pełne pasji podejście, a także dopracowana oprawa, co wcale nie jest tak częste, jak można by się spodziewać, podkreśla Robert Makłowicz. Aleksandra Wojtaszek, specjalistka do spraw kultury chorwackiej, zauważa, że już po krótkim przeglądzie wiedziała, iż stanie się dla niej niezastąpioną towarzyszką, do której będzie wracać zawsze, gdy zatęskni za chorwackimi aromatami, smakami i barwami. Po lekturze tekstów Bartka Kieżuna zrozumiała, że to coś więcej niż książka kucharska – to również ciekawy reportaż i porywający esej podróżniczy, będący przede wszystkim pięknym hołdem dla Chorwacji.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka Bartka Kieżuna, kolejna część lubianej serii, to połączenie fascynujących opowieści i osobistych historii z wyśmienitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem autor, zakochany w kuchni śródziemnomorskiej, zaprasza nas do Chorwacji. Jak sam twierdzi, książka jest pełna wspomnień i opowieści, które szczególnie poruszyły jego serce. Czytelnicy będą mogli na jej kartach spotkać chorwackich monarchów, rzymskich imperatorów i sułtanów osmańskich. Na talerzach zaś znajdziemy niezwykłe kulinarne kompozycje, w których swoje piętno odcisnęli Grecy i Rzymianie, Turcy i Węgrzy, Włosi i Austriacy. Efekt tej mieszanki to unikatowa i niepowtarzalna kuchnia, którą warto odkryć.
Książkę tę cechuje kompetentne i pełne pasji podejście, a także dopracowana oprawa, co wcale nie jest tak częste, jak można by się spodziewać, podkreśla Robert Makłowicz. Aleksandra Wojtaszek, specjalistka do spraw kultury chorwackiej, zauważa, że już po krótkim przeglądzie wiedziała, iż stanie się dla niej niezastąpioną towarzyszką, do której będzie wracać zawsze, gdy zatęskni za chorwackimi aromatami, smakami i barwami. Po lekturze tekstów Bartka Kieżuna zrozumiała, że to coś więcej niż książka kucharska – to również ciekawy reportaż i porywający esej podróżniczy, będący przede wszystkim pięknym hołdem dla Chorwacji.
