Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Żywność dla dzieci to jest dramat
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka "Żywność dla dzieci" rozpoczyna się od refleksji dotyczącej różnic międzypokoleniowych związanych z produktami spożywczymi dla dzieci i zmieniającymi się trendami żywieniowymi na przestrzeni lat. Następnie autor przechodzi do przedstawienia konkretnych sposobów poprawy codziennych nawyków zakupowych i żywieniowych. W kolejnych rozdziałach można znaleźć szczegółowe opisy różnych produktów spożywczych. Poruszana jest tematyka żywności przeznaczonej zarówno dla niemowląt, takiej jak kaszki i mleko, jak i dla starszych dzieci, obejmująca soki, napoje, musy, jogurty, sery, ryby, mięso oraz przekąski. Nie brakuje też informacji na temat produktów wegańskich, a specjaliści w dziedzinie diet roślinnych u dzieci udzielają odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania w tej dziedzinie. Końcowe części książki zachęcają czytelnika do samodzielnej pracy i poszerzenia wiedzy, oferując arkusze do wypełnienia oraz bogatą bibliografię. Przystępny język pozwala osobom bez specjalistycznej wiedzy na temat żywienia dzieci z łatwością przyswoić zawarte w książce informacje, dzięki czemu można skutecznie wspierać zdrowie i dobre samopoczucie najmłodszych. Książka wyróżnia się także wizualnymi elementami ułatwiającymi nawigację, z ważnymi informacjami wyodrębnionymi w kolorowych ramkach, a produkty ocenione są pod kątem ich wartości odżywczej za pomocą koloru zielonego dla lepszych wyborów oraz czerwonego dla tych mniej korzystnych.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka "Żywność dla dzieci" rozpoczyna się od refleksji dotyczącej różnic międzypokoleniowych związanych z produktami spożywczymi dla dzieci i zmieniającymi się trendami żywieniowymi na przestrzeni lat. Następnie autor przechodzi do przedstawienia konkretnych sposobów poprawy codziennych nawyków zakupowych i żywieniowych. W kolejnych rozdziałach można znaleźć szczegółowe opisy różnych produktów spożywczych. Poruszana jest tematyka żywności przeznaczonej zarówno dla niemowląt, takiej jak kaszki i mleko, jak i dla starszych dzieci, obejmująca soki, napoje, musy, jogurty, sery, ryby, mięso oraz przekąski. Nie brakuje też informacji na temat produktów wegańskich, a specjaliści w dziedzinie diet roślinnych u dzieci udzielają odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania w tej dziedzinie. Końcowe części książki zachęcają czytelnika do samodzielnej pracy i poszerzenia wiedzy, oferując arkusze do wypełnienia oraz bogatą bibliografię. Przystępny język pozwala osobom bez specjalistycznej wiedzy na temat żywienia dzieci z łatwością przyswoić zawarte w książce informacje, dzięki czemu można skutecznie wspierać zdrowie i dobre samopoczucie najmłodszych. Książka wyróżnia się także wizualnymi elementami ułatwiającymi nawigację, z ważnymi informacjami wyodrębnionymi w kolorowych ramkach, a produkty ocenione są pod kątem ich wartości odżywczej za pomocą koloru zielonego dla lepszych wyborów oraz czerwonego dla tych mniej korzystnych.
