Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Żywienie dziecka w pierwszym roku życia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Książka ta stanowi kompleksowy przewodnik po zagadnieniach związanych z żywieniem niemowląt i małych dzieci, skupiając się szczególnie na karmieniu piersią, jego zaletach oraz składzie mleka kobiecego. Podpowiada również, jak powinna wyglądać dieta matki karmiącej, by dostarczyć dziecku wszystko, co najlepsze. W sytuacjach, gdy karmienie naturalne nie jest możliwe, autorka przybliża różne warianty mleka modyfikowanego, które mogą być zastosowane jako alternatywa.
Szerokie spektrum informacji na temat rozszerzania diety dziecka zaczyna się od aktualnych zaleceń żywieniowych obowiązujących do ukończenia pierwszego roku życia. Obecny stan wiedzy na ten temat oraz koncepcja responsive feeding, czyli reagowania na potrzeby żywieniowe dziecka, są dokładnie omówione. Zawiera praktyczne wskazówki dotyczące wprowadzania nowych produktów do diety malucha, podkreślając znaczenie kolejności i odpowiedniej konsystencji posiłków.
Książka porusza także tematykę bezpieczeństwa mikrobiologicznego w kuchni oraz przechowywania i przygotowywania posiłków dla najmłodszych. Podpowiada, na co zwracać uwagę podczas zakupów, a także kiedy gotowe posiłki w słoiczkach mogą być dobrym rozwiązaniem. Omawia pierwsze kroki w rozszerzaniu diety poprzez wprowadzanie warzyw, owoców, a także bardziej złożonych posiłków, takich jak zupki, obiadki i deserki.
Pozycja ta uwzględnia różnorodne podejścia do żywienia, w tym metodę Baby Led Weaning (BLW) oraz wegetarianizm, przedstawiając ich zalety i wyzwania. Radzi także, jak radzić sobie w przypadku dzieci z różnorodnym apetytem, od niejadków po dzieci z nadmiernym apetytem, oraz jak monitorować i reagować na problemy żołądkowo-jelitowe, takie jak biegunka. Znajdziecie tu również kolorowe ciekawostki o diecie dzieci w różnych zakątkach świata, jak np. w Japonii, czyniąc z lektury nie tylko poradnik, ale i interesującą wyprawę po kuchniach świata.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Książka ta stanowi kompleksowy przewodnik po zagadnieniach związanych z żywieniem niemowląt i małych dzieci, skupiając się szczególnie na karmieniu piersią, jego zaletach oraz składzie mleka kobiecego. Podpowiada również, jak powinna wyglądać dieta matki karmiącej, by dostarczyć dziecku wszystko, co najlepsze. W sytuacjach, gdy karmienie naturalne nie jest możliwe, autorka przybliża różne warianty mleka modyfikowanego, które mogą być zastosowane jako alternatywa.
Szerokie spektrum informacji na temat rozszerzania diety dziecka zaczyna się od aktualnych zaleceń żywieniowych obowiązujących do ukończenia pierwszego roku życia. Obecny stan wiedzy na ten temat oraz koncepcja responsive feeding, czyli reagowania na potrzeby żywieniowe dziecka, są dokładnie omówione. Zawiera praktyczne wskazówki dotyczące wprowadzania nowych produktów do diety malucha, podkreślając znaczenie kolejności i odpowiedniej konsystencji posiłków.
Książka porusza także tematykę bezpieczeństwa mikrobiologicznego w kuchni oraz przechowywania i przygotowywania posiłków dla najmłodszych. Podpowiada, na co zwracać uwagę podczas zakupów, a także kiedy gotowe posiłki w słoiczkach mogą być dobrym rozwiązaniem. Omawia pierwsze kroki w rozszerzaniu diety poprzez wprowadzanie warzyw, owoców, a także bardziej złożonych posiłków, takich jak zupki, obiadki i deserki.
Pozycja ta uwzględnia różnorodne podejścia do żywienia, w tym metodę Baby Led Weaning (BLW) oraz wegetarianizm, przedstawiając ich zalety i wyzwania. Radzi także, jak radzić sobie w przypadku dzieci z różnorodnym apetytem, od niejadków po dzieci z nadmiernym apetytem, oraz jak monitorować i reagować na problemy żołądkowo-jelitowe, takie jak biegunka. Znajdziecie tu również kolorowe ciekawostki o diecie dzieci w różnych zakątkach świata, jak np. w Japonii, czyniąc z lektury nie tylko poradnik, ale i interesującą wyprawę po kuchniach świata.
