Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
„Żywienie człowieka a zdrowie publiczne” to trzeci tom serii akademickiej, która cieszy się dużym zainteresowaniem wśród studentów i specjalistów z dziedziny żywienia. Poprzednie części to „Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu” oraz „Żywienie człowieka zdrowego i chorego”. Pierwsza edycja tego podręcznika ukazała się w 2009 roku, a obecna wersja została zaktualizowana i poszerzona, by jeszcze lepiej ukazywać, jak żywienie wpływa na zdrowie publiczne.
Książka pomaga czytelnikom nie tylko identyfikować problemy związane z niedożywieniem na różnych szczeblach, od lokalnego po międzynarodowy, ale także zrozumieć ich przyczyny i znaleźć skuteczne sposoby ich rozwiązywania. Publikacja zawiera 25 rozdziałów podzielonych na cztery główne części, z których każda rozpoczyna się od krótkiego wprowadzenia. Omawiane tematy obejmują rolę żywienia w ochronie zdrowia publicznego, biorąc pod uwagę epidemiologię, profilaktykę i genetykę. Analizowane są również czynniki kształtujące nawyki żywieniowe społeczeństwa, od ekonomicznych i klimatycznych po społeczne i psychologiczne.
Autorzy przybliżają też różne sposoby poprawy żywienia w populacji, od polityki w zakresie żywności po edukację i alternatywne diety, tak aby zmniejszyć zagrożenia dla konsumentów teraz i w przyszłości. Podręcznik jest dedykowany studentom uczelni medycznych, przyrodniczych i rolniczych, a także praktykującym dietetykom, żywieniowcom i lekarzom, zapewniając im nieocenione wsparcie w ich pracy zawodowej.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
„Żywienie człowieka a zdrowie publiczne” to trzeci tom serii akademickiej, która cieszy się dużym zainteresowaniem wśród studentów i specjalistów z dziedziny żywienia. Poprzednie części to „Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu” oraz „Żywienie człowieka zdrowego i chorego”. Pierwsza edycja tego podręcznika ukazała się w 2009 roku, a obecna wersja została zaktualizowana i poszerzona, by jeszcze lepiej ukazywać, jak żywienie wpływa na zdrowie publiczne.
Książka pomaga czytelnikom nie tylko identyfikować problemy związane z niedożywieniem na różnych szczeblach, od lokalnego po międzynarodowy, ale także zrozumieć ich przyczyny i znaleźć skuteczne sposoby ich rozwiązywania. Publikacja zawiera 25 rozdziałów podzielonych na cztery główne części, z których każda rozpoczyna się od krótkiego wprowadzenia. Omawiane tematy obejmują rolę żywienia w ochronie zdrowia publicznego, biorąc pod uwagę epidemiologię, profilaktykę i genetykę. Analizowane są również czynniki kształtujące nawyki żywieniowe społeczeństwa, od ekonomicznych i klimatycznych po społeczne i psychologiczne.
Autorzy przybliżają też różne sposoby poprawy żywienia w populacji, od polityki w zakresie żywności po edukację i alternatywne diety, tak aby zmniejszyć zagrożenia dla konsumentów teraz i w przyszłości. Podręcznik jest dedykowany studentom uczelni medycznych, przyrodniczych i rolniczych, a także praktykującym dietetykom, żywieniowcom i lekarzom, zapewniając im nieocenione wsparcie w ich pracy zawodowej.
