Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zupy. Ponad 100 przepisów na smaczne, inspirujące zupy
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Zupy to wyjątkowe dania, które potrafią zaspokoić apetyt każdego, bez względu na wiek i okazję. Są wygodne i elastyczne – niektóre można przygotować błyskawicznie, inne wymagają odrobinę cierpliwości, by powoli się dusiły. Na każdą porę roku znajdziemy odpowiednią zupę.
Annie Bell w swojej książce prezentuje ponad 100 sprawdzonych przepisów, czerpiąc inspirację z bogatej różnorodności zup i łatwości, z jaką można je modyfikować i dostosowywać. Zawarte w książce przepisy przypominają spacer po tradycyjnej ulicy handlowej, gdzie odwiedzamy warzywniaka, sklep z nabiałem, rybny czy mięsny. W ten sposób pokazuje, jak najlepiej wykorzystać produkty, które mamy pod ręką.
Dzięki tej książce nauczycie się gotować popularne zupy, takie jak pistou, klasyczną zupę z kurczaka z makaronem, pomidorową czy bouillabaisse. Nie zabraknie też pożywnych zup pochodzących z Włoch czy Bliskiego Wschodu, takich jak zielone minestrone z miętą i pesto migdałowym oraz zup z jagnięciną, dynią i orzeszkami piniowymi, które niekiedy przypominają gulasze.
Annie Bell zrywa z tradycyjnymi wzorcami i proponuje nowe wersje znanych zup, jak francuska zapiekana zupa cebulowa czy chowder pie, dodając do nich subtelne, smakowite elementy, które potrafią zmienić skromny posiłek w wyrafinowaną kolację. W zbiorze przepisów uwzględniono zupy na każdą porę roku – od sycących, zimowych po lekkie, letnie chłodniki jak gazpacho. Wśród propozycji znalazły się także oryginalne kompozycje, takie jak syryjska zupa zbożowa, zupa z curry z bakłażana z ogórkową raitą czy rosyjska zupa wiśniowa.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Zupy to wyjątkowe dania, które potrafią zaspokoić apetyt każdego, bez względu na wiek i okazję. Są wygodne i elastyczne – niektóre można przygotować błyskawicznie, inne wymagają odrobinę cierpliwości, by powoli się dusiły. Na każdą porę roku znajdziemy odpowiednią zupę.
Annie Bell w swojej książce prezentuje ponad 100 sprawdzonych przepisów, czerpiąc inspirację z bogatej różnorodności zup i łatwości, z jaką można je modyfikować i dostosowywać. Zawarte w książce przepisy przypominają spacer po tradycyjnej ulicy handlowej, gdzie odwiedzamy warzywniaka, sklep z nabiałem, rybny czy mięsny. W ten sposób pokazuje, jak najlepiej wykorzystać produkty, które mamy pod ręką.
Dzięki tej książce nauczycie się gotować popularne zupy, takie jak pistou, klasyczną zupę z kurczaka z makaronem, pomidorową czy bouillabaisse. Nie zabraknie też pożywnych zup pochodzących z Włoch czy Bliskiego Wschodu, takich jak zielone minestrone z miętą i pesto migdałowym oraz zup z jagnięciną, dynią i orzeszkami piniowymi, które niekiedy przypominają gulasze.
Annie Bell zrywa z tradycyjnymi wzorcami i proponuje nowe wersje znanych zup, jak francuska zapiekana zupa cebulowa czy chowder pie, dodając do nich subtelne, smakowite elementy, które potrafią zmienić skromny posiłek w wyrafinowaną kolację. W zbiorze przepisów uwzględniono zupy na każdą porę roku – od sycących, zimowych po lekkie, letnie chłodniki jak gazpacho. Wśród propozycji znalazły się także oryginalne kompozycje, takie jak syryjska zupa zbożowa, zupa z curry z bakłażana z ogórkową raitą czy rosyjska zupa wiśniowa.
