Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Historia kulinariów, rozumiana jako sztuka gotowania i przygotowywania posiłków, sięga zamierzchłych czasów istnienia ludzkości. Pierwsi ludzie musieli wkładać wiele wysiłku w zdobywanie jedzenia, by móc przetrwać. Zastanawiałeś się kiedyś, jak gotowano, zanim pojawiły się naczynia? Albo co jedzono, nim wynaleziono chleb? Przechowywanie żywności bez lodówek było kolejnym wyzwaniem – a co pili nasi przodkowie, nie znając soków, herbaty ani coli? Ciekawostką jest, że przyprawy były dawniej tak wartościowe, iż mogły służyć jako środek płatniczy w postaci podatków! Słodkości również miały inne formy. W czasach przed wynalezieniem tabletek jako leki stosowano specjalnie przygotowane potrawy i ziołowe mikstury. W tej bogato ilustrowanej książce możecie odkryć tajniki kuchni dawnych gospodyń, poznać przysmaki z różnych krajów oraz interesujące fakty związane z przygotowywaniem posiłków i nawykami żywieniowymi. Znajdziecie informacje o tym, co jedzono w czasach wojennych, jak radzono sobie z racjonowaniem żywności oraz jakie posiłki spożywane są w nietypowych okolicznościach, takich jak loty samolotem czy podróże kosmiczne. Odkryjecie także tradycyjne potrawy z Polski i innych zakątków świata oraz te najbardziej luksusowe i... najmniej apetyczne. Życzymy Wam inspirującej podróży kulinarnej przez wieki, regiony i różnorodne smaki!
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Historia kulinariów, rozumiana jako sztuka gotowania i przygotowywania posiłków, sięga zamierzchłych czasów istnienia ludzkości. Pierwsi ludzie musieli wkładać wiele wysiłku w zdobywanie jedzenia, by móc przetrwać. Zastanawiałeś się kiedyś, jak gotowano, zanim pojawiły się naczynia? Albo co jedzono, nim wynaleziono chleb? Przechowywanie żywności bez lodówek było kolejnym wyzwaniem – a co pili nasi przodkowie, nie znając soków, herbaty ani coli? Ciekawostką jest, że przyprawy były dawniej tak wartościowe, iż mogły służyć jako środek płatniczy w postaci podatków! Słodkości również miały inne formy. W czasach przed wynalezieniem tabletek jako leki stosowano specjalnie przygotowane potrawy i ziołowe mikstury. W tej bogato ilustrowanej książce możecie odkryć tajniki kuchni dawnych gospodyń, poznać przysmaki z różnych krajów oraz interesujące fakty związane z przygotowywaniem posiłków i nawykami żywieniowymi. Znajdziecie informacje o tym, co jedzono w czasach wojennych, jak radzono sobie z racjonowaniem żywności oraz jakie posiłki spożywane są w nietypowych okolicznościach, takich jak loty samolotem czy podróże kosmiczne. Odkryjecie także tradycyjne potrawy z Polski i innych zakątków świata oraz te najbardziej luksusowe i... najmniej apetyczne. Życzymy Wam inspirującej podróży kulinarnej przez wieki, regiony i różnorodne smaki!
