Książka - Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz, technik technologii żywności. Szkoła ponadgimnazjalna

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz, technik technologii żywności. Szkoła ponadgimnazjalna

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz, technik technologii żywności. Szkoła ponadgimnazjalna

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Podręcznik ten adresowany jest do uczniów uczących się zawodów związanych z piekarstwem oraz technologią żywności, koncentrując się na drugiej części kwalifikacji T.3, dotyczącej produkcji ciasta i formowania wyrobów piekarskich. W środku książki czytelnicy znajdą omówienia różnych rodzajów pieczywa, a także wyrobów piekarsko-cukierniczych, wraz z dokładnymi recepturami. Liczne przykłady pomagają w zrozumieniu niezbędnych obliczeń związanych z przygotowywaniem tych wypieków. Autorzy poświęcają także znaczną uwagę procesowi tworzenia ciast żytniego i pszennego, wskazując na typowe błędy, które mogą pojawić się podczas formowania rozmaitych rodzajów pieczywa. Wśród zalet podręcznika warto wymienić atrakcyjne ilustracje, które krok po kroku pokazują etapy ręcznego kształtowania wypieków. Proces nauki wspierają liczne ćwiczenia praktyczne do wykonania w szkolnej pracowni oraz pytania kontrolne. Dodatkowo, na uwagę zasługuje słowniczek z dawnymi terminami piekarskimi, które wciąż bywają używane w tradycyjnych piekarniach rzemieślniczych.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Podręcznik ten adresowany jest do uczniów uczących się zawodów związanych z piekarstwem oraz technologią żywności, koncentrując się na drugiej części kwalifikacji T.3, dotyczącej produkcji ciasta i formowania wyrobów piekarskich. W środku książki czytelnicy znajdą omówienia różnych rodzajów pieczywa, a także wyrobów piekarsko-cukierniczych, wraz z dokładnymi recepturami. Liczne przykłady pomagają w zrozumieniu niezbędnych obliczeń związanych z przygotowywaniem tych wypieków. Autorzy poświęcają także znaczną uwagę procesowi tworzenia ciast żytniego i pszennego, wskazując na typowe błędy, które mogą pojawić się podczas formowania rozmaitych rodzajów pieczywa. Wśród zalet podręcznika warto wymienić atrakcyjne ilustracje, które krok po kroku pokazują etapy ręcznego kształtowania wypieków. Proces nauki wspierają liczne ćwiczenia praktyczne do wykonania w szkolnej pracowni oraz pytania kontrolne. Dodatkowo, na uwagę zasługuje słowniczek z dawnymi terminami piekarskimi, które wciąż bywają używane w tradycyjnych piekarniach rzemieślniczych.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Miękka
Ilość stron: 152
Rok wydania: 2016
Rozmiar: 170 × 240 mm
ID: 9788302157103
Autorzy:
Wydawnictwo:

Inne książki: Ewa Giemza

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info