Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Witaminy i minerały w naturalnej żywności. Co i w jaki sposób jeść, aby cieszyć się świetnym zdrowiem bez konieczności suplementacji
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Jeśli pragniesz poprawić swoje zdrowie i wyeliminować ryzyko chorób, naturalne substancje odżywcze są kluczem do sukcesu. Na przykład, by podnieść poziom witaminy B12, wprowadź małże do swojej diety. Więcej niacyny znajdziesz w indykach, a jeśli brakuje ci wapnia, postaw na świeże warzywa. Zamiast sięgać po tabletki, możemy za pomocą zbilansowanej diety dostarczyć naszemu organizmowi niezbędne witaminy i minerały. To rozwiązanie jest nie tylko zdrowsze, ale też ekonomiczne — zaoszczędzimy na lekach i suplementach. Dzięki tomowi odkryjesz, jakie produkty są najbogatsze w witaminy, minerały, probiotyki oraz prebiotyki, co pomoże ci lepiej zrozumieć, jak wpływają one na twoje zdrowie i jak odpowiednio je dawkować, biorąc pod uwagę wiek i płeć.
Książka jest klarownie zorganizowana, dzieli się na ponad 40 sekcji, każda dedykowana innemu składnikowi odżywczemu. W każdej z nich znajdziesz charakterystykę danej witaminy lub minerału, korzyści zdrowotne oraz potencjalne środki ostrożności i ostrzeżenia. Znajdziesz tam również informacje o zalecanym dawkowaniu dla różnych grup. Wykaz produktów, które są bogate w poszczególne substancje odżywcze, ułatwi ci planowanie posiłków, zwieńczając każdą sekcję przepisami na smaczne dania, które pełne są tych korzystnych dla zdrowia składników.
Pojęcie "witaminy" pochodzi z "vital amines", czyli substancji niezbędnych do życia, które mają ogromne znaczenie dla odporności i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Większość naturalnych produktów spożywczych obfituje w witaminy i minerały; wystarczy wiedzieć, gdzie ich szukać. Na przykład jagody, groszek cukrowy i zielenina są źródłem witaminy C, kwasu foliowego i potasu w ilościach wystarczających na pokrycie dziennego zapotrzebowania. Kiszone produkty i kefir dostarczą naturalnych probiotyków, a pełnoziarniste produkty dostarczą błonnika i prebiotyków. Witaminy z grupy B dodają energii, a ryby są bogate w przeciwzapalne kwasy omega-3. Posiadając wiedzę o naturalnych składnikach odżywczych zawartych w żywności, łatwo jest stworzyć dietę, która poprawi odporność, zwiększy energię i pomoże w walce z wieloma dolegliwościami.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Jeśli pragniesz poprawić swoje zdrowie i wyeliminować ryzyko chorób, naturalne substancje odżywcze są kluczem do sukcesu. Na przykład, by podnieść poziom witaminy B12, wprowadź małże do swojej diety. Więcej niacyny znajdziesz w indykach, a jeśli brakuje ci wapnia, postaw na świeże warzywa. Zamiast sięgać po tabletki, możemy za pomocą zbilansowanej diety dostarczyć naszemu organizmowi niezbędne witaminy i minerały. To rozwiązanie jest nie tylko zdrowsze, ale też ekonomiczne — zaoszczędzimy na lekach i suplementach. Dzięki tomowi odkryjesz, jakie produkty są najbogatsze w witaminy, minerały, probiotyki oraz prebiotyki, co pomoże ci lepiej zrozumieć, jak wpływają one na twoje zdrowie i jak odpowiednio je dawkować, biorąc pod uwagę wiek i płeć.
Książka jest klarownie zorganizowana, dzieli się na ponad 40 sekcji, każda dedykowana innemu składnikowi odżywczemu. W każdej z nich znajdziesz charakterystykę danej witaminy lub minerału, korzyści zdrowotne oraz potencjalne środki ostrożności i ostrzeżenia. Znajdziesz tam również informacje o zalecanym dawkowaniu dla różnych grup. Wykaz produktów, które są bogate w poszczególne substancje odżywcze, ułatwi ci planowanie posiłków, zwieńczając każdą sekcję przepisami na smaczne dania, które pełne są tych korzystnych dla zdrowia składników.
Pojęcie "witaminy" pochodzi z "vital amines", czyli substancji niezbędnych do życia, które mają ogromne znaczenie dla odporności i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Większość naturalnych produktów spożywczych obfituje w witaminy i minerały; wystarczy wiedzieć, gdzie ich szukać. Na przykład jagody, groszek cukrowy i zielenina są źródłem witaminy C, kwasu foliowego i potasu w ilościach wystarczających na pokrycie dziennego zapotrzebowania. Kiszone produkty i kefir dostarczą naturalnych probiotyków, a pełnoziarniste produkty dostarczą błonnika i prebiotyków. Witaminy z grupy B dodają energii, a ryby są bogate w przeciwzapalne kwasy omega-3. Posiadając wiedzę o naturalnych składnikach odżywczych zawartych w żywności, łatwo jest stworzyć dietę, która poprawi odporność, zwiększy energię i pomoże w walce z wieloma dolegliwościami.
