Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Wenecja
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Wenecki urok bywa selektywny, zwłaszcza gdy chodzi o kulinarne tajemnice. Mieszkańcy z łatwością wskażą obcym drogę do najbardziej ukrytych zakątków miasta, jednak pytania o sekrety lokalnej kuchni pozostają bez odpowiedzi. Chociaż z chęcią wyjaśnią turystom trasę do czternastego mostu, niechętnie zdradzają, który rodzaj pieprzu dodają do swoich potraw z małżami. A mnie interesowały właśnie takie szczegóły...
Tessa Kiros przenosi nas do Wenecji, miasta nieskończonych kontrastów - od błyszczącej soli i kuszących pereł, przez bąbelki prosecco, po opowieści o syrenach, smak bigoli i kremową polentę. Wędrując z dala od tłumów, odkrywa prawdziwy smak Wenecji. Rybne carpaccio wzbogacone różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, czy lasagne z owocami morza, to tylko niektóre z dań, które oddają duszę tego miejsca. Autentyczne przepisy, często pilnie strzeżone, uchyla przed czytelnikami dzięki pomocy szwagierki, rodowitej Wenecjanki. W książce Tessa dzieli się sekretem tych przysmaków, pozwalając nam poczuć smak prawdziwej weneckiej uczty.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Wenecki urok bywa selektywny, zwłaszcza gdy chodzi o kulinarne tajemnice. Mieszkańcy z łatwością wskażą obcym drogę do najbardziej ukrytych zakątków miasta, jednak pytania o sekrety lokalnej kuchni pozostają bez odpowiedzi. Chociaż z chęcią wyjaśnią turystom trasę do czternastego mostu, niechętnie zdradzają, który rodzaj pieprzu dodają do swoich potraw z małżami. A mnie interesowały właśnie takie szczegóły...
Tessa Kiros przenosi nas do Wenecji, miasta nieskończonych kontrastów - od błyszczącej soli i kuszących pereł, przez bąbelki prosecco, po opowieści o syrenach, smak bigoli i kremową polentę. Wędrując z dala od tłumów, odkrywa prawdziwy smak Wenecji. Rybne carpaccio wzbogacone różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, czy lasagne z owocami morza, to tylko niektóre z dań, które oddają duszę tego miejsca. Autentyczne przepisy, często pilnie strzeżone, uchyla przed czytelnikami dzięki pomocy szwagierki, rodowitej Wenecjanki. W książce Tessa dzieli się sekretem tych przysmaków, pozwalając nam poczuć smak prawdziwej weneckiej uczty.
