Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Wędrówka tusz
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Na początku XX wieku, w hrabstwie Sussex, pewna gospodyni zamówiła pięćdziesiąt kurczaków, ale z powodu nieporozumienia, dostarczono jej aż pięćset. Trzy lata później jej stado rozrosło się do dziesięciu tysięcy ptaków, a region ten stał się światowym centrum produkcji drobiu. Wraz z zainteresowaniem biologów, genetyków i chemików efektywnym rozmnażaniem zwierząt, hodowle zaczęły przybierać formę masowej produkcji.
Książka "Wędrówka tusz" prezentuje wielowymiarowy obraz branży mięsnej poprzez rozmowy z hodowcami, pracownikami ferm, weterynarzami, aktywistami praw zwierząt, a także liderami religijnymi i politykami. Autor, Bartek Sabela, z dogłębną wiedzą przedstawia cały proces produkcji mięsa: od narodzin zwierząt, przez ich dynamiczny, technologicznie wspomagany rozwój, aż po szybki i przez wielu uważany za humanitarny ubój. Sabela analizuje publikacje branży hodowlanej, raporty GUS-u, a nawet sięga do Biblii i dzieł filozoficznych, aby obiektywnie, bez zbędnej brutalności czy emocjonalności, przedstawić rolę zwierząt we współczesnym świecie.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Na początku XX wieku, w hrabstwie Sussex, pewna gospodyni zamówiła pięćdziesiąt kurczaków, ale z powodu nieporozumienia, dostarczono jej aż pięćset. Trzy lata później jej stado rozrosło się do dziesięciu tysięcy ptaków, a region ten stał się światowym centrum produkcji drobiu. Wraz z zainteresowaniem biologów, genetyków i chemików efektywnym rozmnażaniem zwierząt, hodowle zaczęły przybierać formę masowej produkcji.
Książka "Wędrówka tusz" prezentuje wielowymiarowy obraz branży mięsnej poprzez rozmowy z hodowcami, pracownikami ferm, weterynarzami, aktywistami praw zwierząt, a także liderami religijnymi i politykami. Autor, Bartek Sabela, z dogłębną wiedzą przedstawia cały proces produkcji mięsa: od narodzin zwierząt, przez ich dynamiczny, technologicznie wspomagany rozwój, aż po szybki i przez wielu uważany za humanitarny ubój. Sabela analizuje publikacje branży hodowlanej, raporty GUS-u, a nawet sięga do Biblii i dzieł filozoficznych, aby obiektywnie, bez zbędnej brutalności czy emocjonalności, przedstawić rolę zwierząt we współczesnym świecie.
