Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Warszawa da się zjeść
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Od klasycznych pyz ze słoika, dostępnych na kultowym Bazarze Różyckiego, po smakowitą Zygmuntówkę. Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers, aż po pikantną zupę pho, która przybyła wraz z falą imigrantów z Wietnamu. Od powstańczej plujki po wyrafinowany krem z białych warzyw a la Magda Gessler.
Przez dziewięć wieków od założenia miasta, warszawska kuchnia była świadkiem różnorodnych wpływów kulinarnych. Dziś znajdziemy w niej ślady żydowskiego dziedzictwa, specjały przybyłe prosto z Paryża wraz z królewskimi kucharzami oraz pozostałości po rosyjskim zaborze. Te wszystkie elementy splatają się w nieoczywistą, lecz zachwycającą kulinarną mozaikę.
Ta książka to esencja tego, co w warszawskiej kuchni najbardziej uwielbiamy. Zawiera 52 przepisy na potrawy związane z miastem oraz 52 opowieści, które sprawią, że zapragniecie podróży do serca stolicy i skosztowania jej specjałów. Możecie również za pomocą przepisów stworzyć małą Warszawę we własnej kuchni.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Od klasycznych pyz ze słoika, dostępnych na kultowym Bazarze Różyckiego, po smakowitą Zygmuntówkę. Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers, aż po pikantną zupę pho, która przybyła wraz z falą imigrantów z Wietnamu. Od powstańczej plujki po wyrafinowany krem z białych warzyw a la Magda Gessler.
Przez dziewięć wieków od założenia miasta, warszawska kuchnia była świadkiem różnorodnych wpływów kulinarnych. Dziś znajdziemy w niej ślady żydowskiego dziedzictwa, specjały przybyłe prosto z Paryża wraz z królewskimi kucharzami oraz pozostałości po rosyjskim zaborze. Te wszystkie elementy splatają się w nieoczywistą, lecz zachwycającą kulinarną mozaikę.
Ta książka to esencja tego, co w warszawskiej kuchni najbardziej uwielbiamy. Zawiera 52 przepisy na potrawy związane z miastem oraz 52 opowieści, które sprawią, że zapragniecie podróży do serca stolicy i skosztowania jej specjałów. Możecie również za pomocą przepisów stworzyć małą Warszawę we własnej kuchni.
