Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1 przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja hgt. 02
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Popularny podręcznik, dostosowany do podstawy programowej z 2019 roku, szczegółowo omawia surowce wykorzystywane w gastronomii, ze szczególnym uwzględnieniem przypraw i tłuszczów, które wyróżniono w nowej podstawie. W książce przedstawiono zasady racjonalnego żywienia oraz główne techniki gotowania, przy jednoczesnym podkreśleniu znaczenia bezpieczeństwa żywności. Czytelnik znajdzie tutaj również opis procesów przygotowywania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, produktów mlecznych oraz jaj i zbóż.
Podręcznik został starannie opracowany pod względem językowym i merytorycznym, aby sprostać oczekiwaniom odbiorcy. Zawiera istotną terminologię techniczną używaną w gastronomii, a także podpowiada, jak poprawnie wymawiać obcojęzyczne terminy. To niezbędna lektura dla tych, którzy przygotowują się do egzaminu zawodowego, ponieważ łączy teorię z licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami, pomagającymi w praktycznym zastosowaniu zdobytej wiedzy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Popularny podręcznik, dostosowany do podstawy programowej z 2019 roku, szczegółowo omawia surowce wykorzystywane w gastronomii, ze szczególnym uwzględnieniem przypraw i tłuszczów, które wyróżniono w nowej podstawie. W książce przedstawiono zasady racjonalnego żywienia oraz główne techniki gotowania, przy jednoczesnym podkreśleniu znaczenia bezpieczeństwa żywności. Czytelnik znajdzie tutaj również opis procesów przygotowywania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, produktów mlecznych oraz jaj i zbóż.
Podręcznik został starannie opracowany pod względem językowym i merytorycznym, aby sprostać oczekiwaniom odbiorcy. Zawiera istotną terminologię techniczną używaną w gastronomii, a także podpowiada, jak poprawnie wymawiać obcojęzyczne terminy. To niezbędna lektura dla tych, którzy przygotowują się do egzaminu zawodowego, ponieważ łączy teorię z licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami, pomagającymi w praktycznym zastosowaniu zdobytej wiedzy.
