Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Szkoła cukiernictwa
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Szefowie kuchni ze znakomitej szkoły kulinarnej Cordon Bleu prezentują kolekcję ponad 100 przepisów cukierniczych, zilustrowanych i wyjaśnionych krok po kroku. Książka oferuje szeroki wachlarz przepisów, poczynając od znanych klasyków sztuki cukierniczej, takich jak opera czekoladowo-pistacjowa, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, czy placek z truskawkami, aż po delikatne makaroniki z malinami. Dla tych, którzy poszukują prostszych, rodzinnych receptur, znajdą się propozycje takie jak czekoladowe micuits, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe oraz tarta Tatin z jabłkami. Nie brakuje tu także innowacyjnych rozwiązań, m.in. ptysi z yuzu i czekoladą, kostek waniliowych z fiołkami krystalizowanymi, tartaletek czekoladowo-ślazowych oraz wyjątkowego tortu z aloesem i poziomkami.
Na końcu książki zamieszczono szczegółowy opis przyborów cukierniczych oraz składników niezbędnych do stworzenia deserów i podstawowych ciast. Każdy przepis jest pięknie zilustrowany, a wiele z nich opatrzonych jest praktycznymi poradami szefów kuchni. Cordon Bleu dzieli się swoimi cukierniczymi tajemnicami i pokazuje, że każdy czytelnik może stać się prawdziwym mistrzem w tej dziedzinie.
Początki szkoły Cordon Bleu sięgają 1895 roku, kiedy to została ona założona w Paryżu. Z biegiem lat stała się globalną siecią elitarnych placówek szkolących zarówno profesjonalistów, jak i amatorów kuchni. Instruktorami są mistrzowie nagradzani w krajowych i międzynarodowych konkursach kulinarnych, którzy z zapałem dzielą się swoją wiedzą i pasją ze studentami z całego świata.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Szefowie kuchni ze znakomitej szkoły kulinarnej Cordon Bleu prezentują kolekcję ponad 100 przepisów cukierniczych, zilustrowanych i wyjaśnionych krok po kroku. Książka oferuje szeroki wachlarz przepisów, poczynając od znanych klasyków sztuki cukierniczej, takich jak opera czekoladowo-pistacjowa, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, czy placek z truskawkami, aż po delikatne makaroniki z malinami. Dla tych, którzy poszukują prostszych, rodzinnych receptur, znajdą się propozycje takie jak czekoladowe micuits, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe oraz tarta Tatin z jabłkami. Nie brakuje tu także innowacyjnych rozwiązań, m.in. ptysi z yuzu i czekoladą, kostek waniliowych z fiołkami krystalizowanymi, tartaletek czekoladowo-ślazowych oraz wyjątkowego tortu z aloesem i poziomkami.
Na końcu książki zamieszczono szczegółowy opis przyborów cukierniczych oraz składników niezbędnych do stworzenia deserów i podstawowych ciast. Każdy przepis jest pięknie zilustrowany, a wiele z nich opatrzonych jest praktycznymi poradami szefów kuchni. Cordon Bleu dzieli się swoimi cukierniczymi tajemnicami i pokazuje, że każdy czytelnik może stać się prawdziwym mistrzem w tej dziedzinie.
Początki szkoły Cordon Bleu sięgają 1895 roku, kiedy to została ona założona w Paryżu. Z biegiem lat stała się globalną siecią elitarnych placówek szkolących zarówno profesjonalistów, jak i amatorów kuchni. Instruktorami są mistrzowie nagradzani w krajowych i międzynarodowych konkursach kulinarnych, którzy z zapałem dzielą się swoją wiedzą i pasją ze studentami z całego świata.
