Książka - Szkoła cukiernictwa

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Szkoła cukiernictwa

Szkoła cukiernictwa

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Szefowie kuchni ze znakomitej szkoły kulinarnej Cordon Bleu prezentują kolekcję ponad 100 przepisów cukierniczych, zilustrowanych i wyjaśnionych krok po kroku. Książka oferuje szeroki wachlarz przepisów, poczynając od znanych klasyków sztuki cukierniczej, takich jak opera czekoladowo-pistacjowa, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, czy placek z truskawkami, aż po delikatne makaroniki z malinami. Dla tych, którzy poszukują prostszych, rodzinnych receptur, znajdą się propozycje takie jak czekoladowe micuits, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe oraz tarta Tatin z jabłkami. Nie brakuje tu także innowacyjnych rozwiązań, m.in. ptysi z yuzu i czekoladą, kostek waniliowych z fiołkami krystalizowanymi, tartaletek czekoladowo-ślazowych oraz wyjątkowego tortu z aloesem i poziomkami.

Na końcu książki zamieszczono szczegółowy opis przyborów cukierniczych oraz składników niezbędnych do stworzenia deserów i podstawowych ciast. Każdy przepis jest pięknie zilustrowany, a wiele z nich opatrzonych jest praktycznymi poradami szefów kuchni. Cordon Bleu dzieli się swoimi cukierniczymi tajemnicami i pokazuje, że każdy czytelnik może stać się prawdziwym mistrzem w tej dziedzinie.

Początki szkoły Cordon Bleu sięgają 1895 roku, kiedy to została ona założona w Paryżu. Z biegiem lat stała się globalną siecią elitarnych placówek szkolących zarówno profesjonalistów, jak i amatorów kuchni. Instruktorami są mistrzowie nagradzani w krajowych i międzynarodowych konkursach kulinarnych, którzy z zapałem dzielą się swoją wiedzą i pasją ze studentami z całego świata.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Szefowie kuchni ze znakomitej szkoły kulinarnej Cordon Bleu prezentują kolekcję ponad 100 przepisów cukierniczych, zilustrowanych i wyjaśnionych krok po kroku. Książka oferuje szeroki wachlarz przepisów, poczynając od znanych klasyków sztuki cukierniczej, takich jak opera czekoladowo-pistacjowa, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, czy placek z truskawkami, aż po delikatne makaroniki z malinami. Dla tych, którzy poszukują prostszych, rodzinnych receptur, znajdą się propozycje takie jak czekoladowe micuits, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe oraz tarta Tatin z jabłkami. Nie brakuje tu także innowacyjnych rozwiązań, m.in. ptysi z yuzu i czekoladą, kostek waniliowych z fiołkami krystalizowanymi, tartaletek czekoladowo-ślazowych oraz wyjątkowego tortu z aloesem i poziomkami.

Na końcu książki zamieszczono szczegółowy opis przyborów cukierniczych oraz składników niezbędnych do stworzenia deserów i podstawowych ciast. Każdy przepis jest pięknie zilustrowany, a wiele z nich opatrzonych jest praktycznymi poradami szefów kuchni. Cordon Bleu dzieli się swoimi cukierniczymi tajemnicami i pokazuje, że każdy czytelnik może stać się prawdziwym mistrzem w tej dziedzinie.

Początki szkoły Cordon Bleu sięgają 1895 roku, kiedy to została ona założona w Paryżu. Z biegiem lat stała się globalną siecią elitarnych placówek szkolących zarówno profesjonalistów, jak i amatorów kuchni. Instruktorami są mistrzowie nagradzani w krajowych i międzynarodowych konkursach kulinarnych, którzy z zapałem dzielą się swoją wiedzą i pasją ze studentami z całego świata.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: - zł
Okładka: Twarda
Ilość stron: 512
Rok wydania: 2019
Rozmiar: 230 × 280 mm
ID: 9788381440400

Dane producenta:

Wydawnictwo Jedność , ul. Jana Pawła II 4 , 25-025 Kielce, Polska ,[email protected] ,tel. 413495050

Inne książki tych autorów

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info