Książka - Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik. Część 1. Technikum

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik. Część 1. Technikum

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Podręcznik. Część 1. Technikum

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Podręcznik omawia kluczowe zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, które dotyczą organizacji i wyposażenia zakładów gastronomicznych. Stanowi cenny przewodnik dla uczniów aspirujących do zawodów kucharza albo technika żywienia i usług gastronomicznych. Na początku autorka szczegółowo opisuje zagadnienia z zakresu BHP, kładąc nacisk na zasady bezpiecznej pracy w kuchni, a następnie przechodzi do kwestii ekonomicznych, opisując istotne aspekty prawa pracy, w tym umowy o pracę oraz proces zakładania własnej działalności gospodarczej. Dzięki temu czytelnik zyskuje ogląd na potencjalne możliwości zawodowe i biznesowe w sektorze gastronomii.

Dalsze części podręcznika skupiają się na omówieniu wyposażenia różnych typów lokali gastronomicznych, co pozwala na lepsze zrozumienie realiów pracy w branży. Autorka podkreśla także znaczenie kondycji psychicznej oraz kultury osobistej pracownika, łącząc te tematy z efektami kształcenia określonymi w KPS. Podręcznik jest odpowiednio opracowany zarówno pod względem językowym, jak i merytorycznym, tak aby był dostosowany do wieku i poziomu wiedzy odbiorców.

Dodatkowo, publikacja zawiera podstawową terminologię techniczną używaną w gastronomii oraz poprawną wymowę obcojęzycznych terminów, co czyni ją praktycznym narzędziem dydaktycznym. Zawarty w niej wykaz kluczowych terminów i pojęć w języku polskim, angielskim oraz niemieckim stanowi dodatkowe ułatwienie dla uczniów, którzy chcą poszerzać swoją wiedzę językową w kontekście zawodowym.

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Podręcznik omawia kluczowe zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, które dotyczą organizacji i wyposażenia zakładów gastronomicznych. Stanowi cenny przewodnik dla uczniów aspirujących do zawodów kucharza albo technika żywienia i usług gastronomicznych. Na początku autorka szczegółowo opisuje zagadnienia z zakresu BHP, kładąc nacisk na zasady bezpiecznej pracy w kuchni, a następnie przechodzi do kwestii ekonomicznych, opisując istotne aspekty prawa pracy, w tym umowy o pracę oraz proces zakładania własnej działalności gospodarczej. Dzięki temu czytelnik zyskuje ogląd na potencjalne możliwości zawodowe i biznesowe w sektorze gastronomii.

Dalsze części podręcznika skupiają się na omówieniu wyposażenia różnych typów lokali gastronomicznych, co pozwala na lepsze zrozumienie realiów pracy w branży. Autorka podkreśla także znaczenie kondycji psychicznej oraz kultury osobistej pracownika, łącząc te tematy z efektami kształcenia określonymi w KPS. Podręcznik jest odpowiednio opracowany zarówno pod względem językowym, jak i merytorycznym, tak aby był dostosowany do wieku i poziomu wiedzy odbiorców.

Dodatkowo, publikacja zawiera podstawową terminologię techniczną używaną w gastronomii oraz poprawną wymowę obcojęzycznych terminów, co czyni ją praktycznym narzędziem dydaktycznym. Zawarty w niej wykaz kluczowych terminów i pojęć w języku polskim, angielskim oraz niemieckim stanowi dodatkowe ułatwienie dla uczniów, którzy chcą poszerzać swoją wiedzę językową w kontekście zawodowym.

Szczegóły

Opinie

Książki autora

Podobne

Dla Ciebie

Książki z kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Cena: 37.43 zł
Okładka: Miękka
Ilość stron: 456
Rok wydania: 2018
Rozmiar: 170 × 245 mm
ID: 9788302173592
Wydawnictwo:

Inne książki: Marzanna Zienkiewicz

Podobne produkty

Może Ci się spodobać

Inne książki z tej samej kategorii

Opinie użytkowników
0.0
0 ocen i 0 recenzji
Reviews Reward Icon

Napisz opinię o książce i wygraj nagrodę!

W każdym miesiącu wybieramy najlepsze opinie i nagradzamy recenzentów.

Dowiedz się więcej

Wartość nagród w tym miesiącu

880 zł

Napisz opinię i wygraj nagrodę!
Twoja ocena to:
wybierz ocenę 0
Treść musi mieć więcej niż 50 i mniej niż 20000 znaków

Dodaj swoją opinię

Zaloguj się na swoje konto, aby mieć możliwość dodawania opinii.

Czy chcesz zostawić tylko ocenę?

Dodanie samej oceny o książce nie jest brane pod uwagę podczas losowania nagród. By mieć szansę na otrzymanie nagrody musisz napisać opinię o książce.

Już oceniłeś/zrecenzowałeś te książkę w przeszłości.

Możliwe jest dodanie tylko jednej recenzji do każdej z książek.

Sposoby dostawy

Płatne z góry

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

ORLEN Paczka

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty DHL BOX 24/7 i punkty POP

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

DPD Pickup Automaty i Punkty Odbioru

9.99 zł

Darmowa od 190 zł

Automaty Orlen Paczka, sklepy Żabka i inne

12.99 zł

Darmowa od 190 zł

GLS U Ciebie - Kurier

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DPD

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier InPost

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Pocztex Kurier

13.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier DHL

14.99 zł

Darmowa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Punkt odbioru (Dębica)

2.99 zł

Darmowa od 190 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info