Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Smakologia
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ola Woldańska-Płocińska powraca z nową książką, stanowiącą kolejną część popularnej serii, do której należą już "Zwierzokracja - książka o prawach zwierząt" oraz "Śmieciogród o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię". Tym razem tematem przewodnim jest jedzenie, które autorka zgłębia, analizując jego rolę w naszym życiu.
Dlaczego spożywamy pokarmy? Jak człowiek opanował uprawę roślin? Co gościło na stołach podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były naprawdę cenniejsze od złota? Czy jedzenie ma właściwości lecznicze? Jak powstaje czekolada, a co kryją etykiety produktów spożywczych?
Ta książka oferuje fascynujące opowieści o jedzeniu z perspektywy historycznej, kulturowej, środowiskowej i zdrowotnej. Tekst uzupełniony jest bogatymi ilustracjami, co sprawia, że publikacja jest nie tylko źródłem wiedzy, ale i estetycznej przyjemności.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ola Woldańska-Płocińska powraca z nową książką, stanowiącą kolejną część popularnej serii, do której należą już "Zwierzokracja - książka o prawach zwierząt" oraz "Śmieciogród o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię". Tym razem tematem przewodnim jest jedzenie, które autorka zgłębia, analizując jego rolę w naszym życiu.
Dlaczego spożywamy pokarmy? Jak człowiek opanował uprawę roślin? Co gościło na stołach podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były naprawdę cenniejsze od złota? Czy jedzenie ma właściwości lecznicze? Jak powstaje czekolada, a co kryją etykiety produktów spożywczych?
Ta książka oferuje fascynujące opowieści o jedzeniu z perspektywy historycznej, kulturowej, środowiskowej i zdrowotnej. Tekst uzupełniony jest bogatymi ilustracjami, co sprawia, że publikacja jest nie tylko źródłem wiedzy, ale i estetycznej przyjemności.
