Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Ramen. Zupa szczęścia i miłości
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Ramen, obok sushi, jest jednym z najpopularniejszych kulinarnych symboli Japonii, który od lat podbija serca smakoszy na całym świecie. To danie stało się prawdziwą sensacją, a jego smakowe możliwości rozciągają się od prostych po bardziej skomplikowane kompozycje. Zarówno w cichym zakątku tokijskiego baru, jak i w szykownej restauracji w Los Angeles, można rozkoszować się tą wyjątkową potrawą.
Podstawą każdego ramenu jest duża miska gorącego bulionu, który może być gotowany nawet przez dwa dni. Ten wywar ma niezwykle intensywny smak, uzyskany dzięki użyciu suszonych grzybów, alg, miso oraz płatków suszonej ryby. Powierzchnia bulionu jest gładka i połyskująca od kropel tłuszczu, co dopełnia jego atrakcyjności. Wynurza się z niego cienki, sprężysty makaron, a całość przyozdabiają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki, które tworzą harmonijną kompozycję smakową.
Książka o ramenie oferuje zestaw przepisów, w których domowej roboty bulion i makaron ramen grają pierwsze skrzypce, ale nie brakuje w niej również takich dań jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki czy tempura.
Autorką tej pozycji jest Tove Nilsson, ceniona szefowa kuchni i dziennikarka kulinarna, której pasja do odkrywania idealnego ramenu jest nieustająca. Nilsson jest także autorką innych książek kulinarnych, takich jak "Soda, lemonad & snacks" oraz "Agg", które również zdobyły uznanie czytelników.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Ramen, obok sushi, jest jednym z najpopularniejszych kulinarnych symboli Japonii, który od lat podbija serca smakoszy na całym świecie. To danie stało się prawdziwą sensacją, a jego smakowe możliwości rozciągają się od prostych po bardziej skomplikowane kompozycje. Zarówno w cichym zakątku tokijskiego baru, jak i w szykownej restauracji w Los Angeles, można rozkoszować się tą wyjątkową potrawą.
Podstawą każdego ramenu jest duża miska gorącego bulionu, który może być gotowany nawet przez dwa dni. Ten wywar ma niezwykle intensywny smak, uzyskany dzięki użyciu suszonych grzybów, alg, miso oraz płatków suszonej ryby. Powierzchnia bulionu jest gładka i połyskująca od kropel tłuszczu, co dopełnia jego atrakcyjności. Wynurza się z niego cienki, sprężysty makaron, a całość przyozdabiają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki, które tworzą harmonijną kompozycję smakową.
Książka o ramenie oferuje zestaw przepisów, w których domowej roboty bulion i makaron ramen grają pierwsze skrzypce, ale nie brakuje w niej również takich dań jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki czy tempura.
Autorką tej pozycji jest Tove Nilsson, ceniona szefowa kuchni i dziennikarka kulinarna, której pasja do odkrywania idealnego ramenu jest nieustająca. Nilsson jest także autorką innych książek kulinarnych, takich jak "Soda, lemonad & snacks" oraz "Agg", które również zdobyły uznanie czytelników.
