Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Prawda i Mity na Temat Cukru. Żródło Życia czy Słodka Trucizna
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Od dawien dawna cukier naturalny uważany jest za nieodzowny składnik w procesach metabolicznych, które codziennie zachodzą w naszym organizmie. Jest on kluczowy dla naszego zdrowia, stanowiąc niezbędne paliwo dla komórek i wspierając funkcjonowanie zarówno ciała, jak i umysłu. Jednakże współczesny przemysł spożywczy wprowadził do obiegu inny rodzaj cukru - biały, rafinowany kryształ, który spożywany w nadmiarze może prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych, takich jak nadwaga, cukrzyca, nadciśnienie, próchnica, a nawet depresja. Autor książki ostrzega przed lekceważącym podejściem do tych zagrożeń, zwłaszcza w odniesieniu do dzieci. W książce przedstawiono, jak identyfikować choroby związane z nadmiernym spożywaniem cukru oraz jakie niebezpieczeństwa niesie za sobą konsumpcja tego składnika przez młodsze pokolenia. Autor oferuje również praktyczne porady dotyczące interpretowania etykiet na produktach spożywczych, gdzie cukier często ukrywa się pod różnymi, niezrozumiałymi dla przeciętnego konsumenta nazwami. Dodatkowo, książka zawiera wskazówki, jak zdrowo gotować i żyć bez użycia cukru, unikając tzw. "cukrowej pułapki."
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Od dawien dawna cukier naturalny uważany jest za nieodzowny składnik w procesach metabolicznych, które codziennie zachodzą w naszym organizmie. Jest on kluczowy dla naszego zdrowia, stanowiąc niezbędne paliwo dla komórek i wspierając funkcjonowanie zarówno ciała, jak i umysłu. Jednakże współczesny przemysł spożywczy wprowadził do obiegu inny rodzaj cukru - biały, rafinowany kryształ, który spożywany w nadmiarze może prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych, takich jak nadwaga, cukrzyca, nadciśnienie, próchnica, a nawet depresja. Autor książki ostrzega przed lekceważącym podejściem do tych zagrożeń, zwłaszcza w odniesieniu do dzieci. W książce przedstawiono, jak identyfikować choroby związane z nadmiernym spożywaniem cukru oraz jakie niebezpieczeństwa niesie za sobą konsumpcja tego składnika przez młodsze pokolenia. Autor oferuje również praktyczne porady dotyczące interpretowania etykiet na produktach spożywczych, gdzie cukier często ukrywa się pod różnymi, niezrozumiałymi dla przeciętnego konsumenta nazwami. Dodatkowo, książka zawiera wskazówki, jak zdrowo gotować i żyć bez użycia cukru, unikając tzw. "cukrowej pułapki."
