Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Polskie i wyjątkowe. Piwo grodziskie
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Czesi zasłynęli z pilsnerów, Irlandczycy ze stoutów, jednak nie wszyscy wiedzą, że Polska również może pochwalić się własnym, unikalnym stylem piwa. Piwo grodziskie, znane ze swojej lekkości, pszenicznego smaku i dymionego aromatu, produkowane jest z wyborowego słodu pszennego oraz wyjątkowo trwałego chmielu, jak podają etykiety z lat 20. ubiegłego wieku. To właśnie to piwo jest tematem pasjonującej książki, która odkrywa przed czytelnikami tajemnice jego długiej historii. Opowieść ta rozpoczyna się kilka wieków temu i śledzi rozwój Grodziska Wielkopolskiego aż po dzień dzisiejszy. Droga, jaką przeszło piwo grodziskie, prowadzi nas od browarnictwa cechowego, przez browary fabryczne XIX i XX wieku, aż po współczesne rzemieślnicze i domowe piwowarstwo. W książce znajdziemy bogaty materiał oparty na niepublikowanych dotąd dokumentach archiwalnych i prasie z XVIII do XX wieku, także zagranicznej. Informacje dotyczące obecnej produkcji piwa grodziskiego zostały przekazane przez ekspertów zaangażowanych w jego wytwarzanie i promocję w Polsce i na arenie międzynarodowej. Publikację wzbogacają zdjęcia z cennych kolekcji, które przybliżają czytelnikom niezwykłe pamiątki związane z tym stylem piwa. Ta wyjątkowa książka przedstawia piwo grodziskie nie tylko jako napój alkoholowy, ale jako ważny element kultury, który sprawia, że życie staje się pełniejsze i bardziej barwne. Zdecydowanie warto się z nią zapoznać.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Czesi zasłynęli z pilsnerów, Irlandczycy ze stoutów, jednak nie wszyscy wiedzą, że Polska również może pochwalić się własnym, unikalnym stylem piwa. Piwo grodziskie, znane ze swojej lekkości, pszenicznego smaku i dymionego aromatu, produkowane jest z wyborowego słodu pszennego oraz wyjątkowo trwałego chmielu, jak podają etykiety z lat 20. ubiegłego wieku. To właśnie to piwo jest tematem pasjonującej książki, która odkrywa przed czytelnikami tajemnice jego długiej historii. Opowieść ta rozpoczyna się kilka wieków temu i śledzi rozwój Grodziska Wielkopolskiego aż po dzień dzisiejszy. Droga, jaką przeszło piwo grodziskie, prowadzi nas od browarnictwa cechowego, przez browary fabryczne XIX i XX wieku, aż po współczesne rzemieślnicze i domowe piwowarstwo. W książce znajdziemy bogaty materiał oparty na niepublikowanych dotąd dokumentach archiwalnych i prasie z XVIII do XX wieku, także zagranicznej. Informacje dotyczące obecnej produkcji piwa grodziskiego zostały przekazane przez ekspertów zaangażowanych w jego wytwarzanie i promocję w Polsce i na arenie międzynarodowej. Publikację wzbogacają zdjęcia z cennych kolekcji, które przybliżają czytelnikom niezwykłe pamiątki związane z tym stylem piwa. Ta wyjątkowa książka przedstawia piwo grodziskie nie tylko jako napój alkoholowy, ale jako ważny element kultury, który sprawia, że życie staje się pełniejsze i bardziej barwne. Zdecydowanie warto się z nią zapoznać.
