Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.
Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.
Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.
Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.
Piwo piotrkowskie od drugiej połowy XV do końca XVIII wieku. Beer brewed in Piotrków from the second half of the 15th to the end of the 18th century
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Marcin Ł. Majewski, znawca piwowarstwa, prezentuje książkę zatytułowaną *Piwo piotrkowskie od drugiej połowy XV do końca XVIII wieku: piwowarstwo w średnim mieście Korony Polskiej. Studium przypadku*. Publikacja ta jest rezultatem jego długotrwałych badań nad historią piwa produkowanego w Piotrkowie.
Książka opisuje fascynujący okres rozkwitu piwowarstwa w Europie, kiedy produkcja i konsumpcja piwa znacząco się zwiększyły, a różnorodność gatunkowa osiągnęła nowe szczyty. Rzeczpospolita była wówczas kluczowym miejscem na piwnej mapie kontynentu, słynąc z doskonałych piw pszenicznych. Wiele polskich miast, w tym średniej wielkości, uczyniło piwowarstwo istotnym filarem gospodarki. Piotrków, znany z tego, że odbywały się tam obrady sejmu i Trybunału Koronnego, wyróżniał się produkcją piwa znanego nie tylko w kraju, ale i za granicą, które cieszyło się uznaniem na królewskich stołach. Książka, opierając się na licznych źródłach historycznych, analizuje początki piotrkowskiego piwowarstwa, jego "złoty wiek" w drugiej połowie XVI wieku, kryzys, który nastąpił w kolejnym stuleciu, oraz okres względnej stabilizacji w XVIII wieku.
Publikacja jest dostępna w wersji polsko-angielskiej, a jej wydanie zostało wsparte przez Browar Piotrków.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Marcin Ł. Majewski, znawca piwowarstwa, prezentuje książkę zatytułowaną *Piwo piotrkowskie od drugiej połowy XV do końca XVIII wieku: piwowarstwo w średnim mieście Korony Polskiej. Studium przypadku*. Publikacja ta jest rezultatem jego długotrwałych badań nad historią piwa produkowanego w Piotrkowie.
Książka opisuje fascynujący okres rozkwitu piwowarstwa w Europie, kiedy produkcja i konsumpcja piwa znacząco się zwiększyły, a różnorodność gatunkowa osiągnęła nowe szczyty. Rzeczpospolita była wówczas kluczowym miejscem na piwnej mapie kontynentu, słynąc z doskonałych piw pszenicznych. Wiele polskich miast, w tym średniej wielkości, uczyniło piwowarstwo istotnym filarem gospodarki. Piotrków, znany z tego, że odbywały się tam obrady sejmu i Trybunału Koronnego, wyróżniał się produkcją piwa znanego nie tylko w kraju, ale i za granicą, które cieszyło się uznaniem na królewskich stołach. Książka, opierając się na licznych źródłach historycznych, analizuje początki piotrkowskiego piwowarstwa, jego "złoty wiek" w drugiej połowie XVI wieku, kryzys, który nastąpił w kolejnym stuleciu, oraz okres względnej stabilizacji w XVIII wieku.
Publikacja jest dostępna w wersji polsko-angielskiej, a jej wydanie zostało wsparte przez Browar Piotrków.
